fbq
Samuli Edelmann

Poromafia-sarjaa tähdittänyt Samuli Edelmann haikailee takaisin Lappiin

Viihdetaiteilija Vesa-Matti Loirin kuolema oli ja on yhä ymmärrettävästi niin kova paikka Samuli Edelmannille, 54, ettei hän halua puhua siitä julkisuudessa lainkaan. Veskun luottoystävä suostuu sen sijaan rupattelemaan työprojekteistaan – ja niitähän riittää.

Suoratoistopalvelu C Moressa saa syksyllä ensi-iltansa Tallinnassa taltioitu Musta valo -niminen psykologinen trillerisarja. Tammikuussa samaisella C Morella nähdään Lappiin sijoittuva Poromafia-rikossarja, jota kuvattiin Kilpisjärvellä ja Norjan Tromssassa.

– Kaikista kuvauksista on vain hyviä muistoja. Poromafiaa suunniteltiin yli kuusi vuotta, joten olen hyvin kiitollinen siitä, että pääsimme vihdoin tekemään sitä, Samuli sanoo Seiskalle antamassaan harvinaisessa haastattelussa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pohjoismaisia huippunäyttelijöitä vilisevä Poromafia on modernilla otteella paketoitu rikoskertomus, jossa Samulin näyttelemän pojan ja Aake Kallialan esittämän isän välille syntyy synkkä valtataistelu.

Kuvauksissa oli kuitenkin niin kivaa, että Lappiin mieltynyt Samuli soisi palaavansa samoissa merkeissä kuvankauniiden nietosten keskelle.

– Kyseessähän on saaga, eli eikös tätä pitäisi olla luvassa vähintään kolme tuotantokautta? Toivotaan, että pääsemme ensi vuonna uuden tuotantokauden kimppuun, hän naurahtaa.

Surutyötä tekevä Samuli Edelmann vaikenee Vesa-Matti Loirista – työprojektit vievät mennessään

Samuli Edelmann
Yhteistyö romaniorkesteri Orkestra Suoran Lähetyksen kanssa jatkuu edelleen.