fbq
Podcast: Valtteri Bottas avautuu ensimmäistä kertaa ongelmistaan painonsa kanssa - ex-vaimo auttoi avun piiriin | Seiska
Kotimaa
01.12.2021 14:31
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Seiskan arkisto
Valtteri Bottas
Podcast: Valtteri Bottas avautuu ensimmäistä kertaa ongelmistaan painonsa kanssa - ex-vaimo auttoi avun piiriin
Kotimaa
01.12.2021 14:31
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Seiskan arkisto

F1-tähti Valtteri Bottas ei ole puhunut mediassa useinkaan muusta kuin urheilu-urastaan. Nyt hänestä nähdään täysin uusi versio, kun Suplassa ilmestyy Suoraa puhetta minusta – Valtteri Bottas -podcast, jossa hän moottoriurheilun sijaan puhuu rakkaudesta, unelmista ja peloista – siitä, millainen hän on oikein ihmisenä. 

Bottas kertoo tiedotteessa, että on tietoisesti pitänyt asiat omana tietonaan ja pois julkisuudesta. 
–  F1-maailmassa kun on lopulta todella vähän aitoja asioita, niin on ollut kiva pitää oma elämä aitona ja vain lähipiirin tiedossa. Monihan luulee tuntevansa minut, vaikka se ei tietenkään pidä paikkaansa, mutta nyt avaan asioita ensimmäistä kertaa julkisesti. Tämän podcastin tekeminen hieman jännitti, mutta loppupeleissä se oli todella positiivinen ja mielekäs kokemus, Bottas kertoo.

Lue myös: Mitä ihmettä? Tämä erikoismies vaani Valtteri Bottasta varikolla - kuvat!

Äärirajoille

Podcastin ensimmäisessä jaksossa Bottas avautuu vuosista 2014–2015, jolloin hänen henkinen tilansa meni äärimmilleen. Tuohon aikaan kuskien painoa tarkkailtiin tiukasti. Tallikaverin huomattavasti pienempi elopaino sai Valtterin näännyttämään ja treenaamaan jopa sairaalloisella tavalla. 

F1-kuski kertoo, kuinka saattoi lähteä harjoitusohjelmaansa kuuluvan juoksulenkin jälkeen salaa valmentajaltaan uudestaan lenkille. Ylitreenaaminen ja liian kevyt ruokavalio laittoi lopulta hänen mielensä sekaisin. Bottasta vaivasi samaan aikaan myös väsymys ja jatkuvat uniongelmat. 

Lue myös: Emilia loukkaantui! Vaimonsa tylysti jättänyt Valtteri Bottas ei kertonut syytä eropäätökselleen

Asiaan puuttui lopulta peliin Bottaksen silloinen vaimo, uimarina tunnettu Emilia Bottas.

Ex-vaimo kehotti Bottaksen hakemaan tilanteeseensa ammattiapua, sillä mies oli kuin varjo entisestään. 
Jaksossa Bottas avautuu myös siitä, miten hänen tiimikaverinsa Jules Bianchin kuolema vaikutti häneen. 

– Se kolari jotenkin iski tosi pahasti minuun henkisesti. Kerran olin matkalla ja me puhuimme exän kanssa lennoista. Hän sanoi mulle, että toivottavasti lento menee hyvin. Sanoin, että jos se putoaa niin mitä sitten? Sitten se putoaa, ja minä vaan häviän täältä. Tällaisia ajatuksia alkoi tulla, ja millään ei ollut enää mitään väliä. Vaikka puhuin kuolemasta, niin se ei hetkauttanut mua millään tavalla, Valtteri kertoo podcastissa. 

Lue myös: Sokkiero! Valtteri Bottas jätti Emilia-vaimonsa!


Sarjan kolme ensimmäistä jaksoa julkaistaan Suplassa joulukuun kolmena ensimmäisenä keskiviikkona, ja seuraavat 5 jaksoa 5. tammikuuta alkaen.