fbq

Pettikö virustorjunta? Ei hätää, tietokoneesi voi olla miljoonien arvoinen!

Nykyään, kun kaikki asiat hoidetaan verkossa, on tietoturturvasta huolehtiminen on tärkeämpää kuin koskaan. Jos virustorjuntaohjelma on kuitenkin päässyt pettämään ja kannettavalle on livahtanut ikävä virus, mikset muuttaisi konetta arvokkaaksi taideprojektiksi? Taiteilija Guo O Dongin virustentäyteinen kannettava huutokaupattiin juuri 1,345 miljoonan dollarin (1,206 miljoonan euron) hintaan.

Samsung NC10-kannettavaan on ladattu lukuisia pahamaineisia viruksia, kuten WannaCry, BlackEnergy, ILOVEYOU, MyDoom, SoBig ja DarkTequila. Kiristysohjelmien, jotka lukitsevat koneen ja kiristävät käyttäjiltä rahaa, arvioidaan aiheuttaneen maailmanlaajuisesti arviolta 95 miljardin dollarin (85 miljardin euron) vahingot. Vuonna 2016 hakkerit käyttivät haittaohjelmaa Ukrainan sähköverkon kaatamisessa.

Deep Instinct-tietoturvayrityksen tilaaman teoksen tarkoituksena oli Dongin mukaan antaa abstrakteille tietoturvaongelmille fyysinen muoto. Teos kantaa nimeä The Persistence of Chaos. Huutokaupattu tietokone on eristetty verkosta, eikä se pysty levittämään viruksia.

Lähde: UPIThe Persistence of Chaos