fbq Pertsa ja Kilu -elokuvan ohjaaja Taavi Vartia hehkuttaa: Pidän kaikesta kreikkalaisesta ruoasta! | Seiska
Taavi Vartia

Pertsa ja Kilu -elokuvan ohjaaja Taavi Vartia hehkuttaa: Pidän kaikesta kreikkalaisesta ruoasta!

Kotimaa | 15.07.2021 12:31

Seiska tapasi Pertsa ja Kilu -elokuvan ohjaajan Taavi Vartian, 55, elokuvan kutsuvierasensi-illassa. Viime aikoina Taavi on puuhannut paljon kesäteatterin parissa, mutta loppukesästä mies on suuntaamassa Kreikkaan. Sielläkin hän aikoo työskennellä, nimittäin markkinoida kreikaksi käännettyä romaaniaan.

Jo aiemmin maan pääkaupungissa Ateenassa työskennellyt ja viihtynyt Taavi hehkuttaa kreikkalaista ruokaa.

- Pidän kaikesta kreikkalaisesta ruoasta! Erityisen hyvää on kreikkalainen kanavarras ja tsatsikia siihen kylkeen. Ihan normaali kreikkalainen salaatti ja grillattu feta ovat myös erittäin maukkaita, Taavi hehkuttaa.

Taavi Vartia
Taavi aikoo matkustaa loppukesästä Kreikkaan. - Viihdyn siellä hyvin, jo aiemmin maassa viettänyt Taavi sanoo.

 

Lapsinäyttelijöiden kanssa työskenteleminen erilaista

Pertsa ja Kilu -elokuvassa on paljon nuoria näyttelijöitä. Taavin työtä elokuvan kuvauksissa helpotti kuitenkin se, että hän on jo aiemmin tehnyt töitä lasten ja nuorten kanssa.

- Se työskentely on erilaista kuin aikuisten ammattinäyttelijöiden kanssa. Lapsinäyttelijöitä pitää ohjata heidän oman luonteensa kautta ja hyödyntää näyttelijän oman luonteen piirteitä roolihahmon kehittymisessä. He eivät ole ammattinäyttelijöitä, vaikka näytellessään periaatteessa töissä ovatkin. Elokuvassa näytteleminen on heille kuitenkin ennen kaikkea kokemus, Taavi pohtii.

Teksti:Miikka Ylä-Jussila
Kuvat:AOP, Timo Korhonen, Pasi Murto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!