fbqPasi Tuomaila pelasti kiekkotähti Marko Jantusen haudan partaalta – ”Suurin pelkoni oli, että Marko kuolee” | Seiska
Kotimaa
08.12.2021 06:49
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Pasi Murto
Pasi Tuomaila ja Marko Jantunen
Pasi Tuomaila pelasti kiekkotähti Marko Jantusen haudan partaalta – ”Suurin pelkoni oli, että Marko kuolee”
Kotimaa
08.12.2021 06:49
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Pasi Murto

Lahtelainen Pasi Tuomaila, 51, oli 20 vuotta koukussa huumeisiin. Elämänsä synkimpinä hetkinä hän kiersi julkisissa vessoissa piikittämässä itseään käytetyillä, verisillä ruiskuilla.

Hän hamstrasi huumeita mistä ikinä vain pystyi, eikä nukkunut lähes lainkaan, ja kun nukkui, hän kuorsasi rappukäytävissä.

Lue myös: Likainen neula oli tappaa! Lahtelaisen Pasin raju huumehelvetti: Ruokaa roskiksesta

Käsittämätöntä kyllä, tänään Pasi on paitsi Avominnen päihdeklinikan vastaava ohjaaja, myös pesunkestävä paikallispoliitikko. Hän istuu Lahden kaupunginhallituksessa edustaen sitoutumatonta Pro Lahti -ryhmää.

Hän tekee ennaltaehkäisevää päihdetyötä luennoimalla kouluissa ja päihdekuntoutuslaitoksissa sekä yhteistyötä huumepoliisien kanssa. Pasi myös vierailee vankiloissa – eli siis paikoissa, joissa on itse suorittanut tuomioita.

Lue lisää: Pasi Tuomaila nousi huumeluolista Lahden kaupunginvaltuustoon – näin hän selvisi 20 vuoden amfetamiinikoukusta

Pasi oli aikoinaan lahjakas kiekkoilija, kunnes päihteet veivät mennessään. Myöhemmin hän hinasi ex-pelikaverinsa, kiekkotähti Marko Jantusen kuiville.
Pasi oli aikoinaan lahjakas kiekkoilija, kunnes päihteet veivät mennessään. Myöhemmin hän hinasi ex-pelikaverinsa, kiekkotähti Marko Jantusen kuiville.

Hinasi kiekkotähden kuiville

Seiska kertoi hiljattain ex-kiekkotähti Marko Jantusen taistelusta läpi huumehelvetin. Juuri Pasi Tuomaila oli se vanha ystävä, joka raahasi Jarnan puoliväkisin haudan partaalta hoitoon.

– Suurin pelkoni oli, että Marko kuolee. Pelkäsin aidosti hänen henkensä puolesta. Marko oli niin huonossa kunnossa, että ajattelin pian näkeväni kiekkolegendan hautajaiset.

– Asetimme vanhojen pelikavereiden kanssa ehdot, että jollet lähde maanantaina, emme enää auta. Onneksi hän vastasi, ettei halua enää hylätä meitä vaan ottaa vihdoin avun vastaan.