fbq
Kotimaa
07.06.2021 20:18
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Ari Lahti, Instagram
makwan amirkhani
Pahin pelko toteutui! Makwan Amirkhani joutui ambulanssiin: ”En pystynyt puhumaan!” 
Kotimaa
07.06.2021 20:18
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Ari Lahti, Instagram

Suomalainen vapaaottelija Makwan Amirkhani, 32, kohtasi pahimman pelkonsa jo toista kertaa elämässään. 

Makwan otteli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kamuela Kirkiä vastaan ja joutui ambulanssin kyytiin hävittyään. Hätäajoneuvon kyydistä urheilija oli ottanut kuvan, jonka julkaisi sosiaalisessa mediassa tänään maanantaina.

Lue myös: Mikä lihaskimppu! Makwan Amirkhani hikisenä ilman paitaa: valmistautuu tulevaan otteluunsa Connor McGregorin kanssa - kuva! 

Makwan on muistinsa mukaan joutunut samasta syystä aiemminkin sairaalaan, kun otteli Shane Burgosia vastaan marraskuussa 2019. 

– Ei mitään vahinkoja, ei mustelmia, ei mitään. En vain pystynyt puhumaan tai liikkumaan. Jos minulta kysytään, sanon aina olevani kunnossa. Antakaa minulle vain hetki kerätä itseäni ja kaikki on hyvin. Todellisuudessa en edes tiedä, mitä on tapahtumassa. Hyvä, että paikalla on ammattilaisia, jotka pitävät minusta huolta. He huomasivat heti, että jotain oli vialla, Makwan kiitteli kirjoituksessaan.

Urheilijan kehon nesteiden suolatasapaino oli pielessä, minkä takia hänet vietiin sairaalahoitoon.

– Tiesin päivän aikana, että jokin oli vialla. Ikävä kyllä olen sen verran jääräpäinen persoona, etten sanonut mitään.

Makwan pelkäsi asian vaikuttavan koko huoltotiimiinsä, eikä halunnut aiheuttaa muille huolta. Ottelijan mielestä hänen dieettinsä onnistui sujuvasti, ja kaiken piti olla kunnossa. 

– Sain jopa viestin ravitsemusterapeutiltani, että kaikki on kunnossa. Päivän voi pilata vain juomalla tai syömällä liikaa. Kyllä, myönnän pelänneeni nestehukkaa niin kovasti, että join päivän aikana tarpeeksi. Join jatkuvasti, ja se oli virhe. 

Lue myös: UFC-tähti Makwan Amirkhanin ex-rakas Nina Heinikoski myöntää: Olen todella mustasukkainen! 

Liika vesi Makwanin kehossa poisti hänestä suolamineraaleja ja pilasi kehon nesteiden suolatasapainon.

– Otan täyden vastuun tästä, eikä muiden tarvitsisi tietää, mistä se johtui. Elämässä ei voi vaikuttaa jo tapahtuneisiin asioihin, mutta voimme välttää nämä virheet tulevaisuudessa. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »