Katso videot!

Pahamainen betonikeskittymä kätkee sisäänsä vaikuttavia nähtävyyksiä! Kimmo Vehviläinen esittelee Seiskalle Keravan – video!

Kotimaa | 20.09.2021 15:01

Big Brotherin juontaja ja pitkän linjan radioammattilainen Kimmo Vehviläinen, 49, vei Seiskan kierrokselle kotikaupunkiinsa Keravalle. Ehkä hieman kyseenalaista mainetta nauttiva betonikeskittymä kätkee sisäänsä kuitenkin yllättäviä ja vaikuttaviakin nähtävyyksiä.

Lue myös: Kiertolaiselämää viettänyt Kimmo Vehviläinen on viihtynyt pahamaineisessa radanvarsikaupungissa 30 vuotta: Muutin naisen perässä!

Jalotus, Kivisillantie 12

KImmo Vehviläinen

Keravan kartanon alueella sijaitseva Jalotus-kokonaisuus lepyttää paatuneimmankin city-ihmisen. Vapaaehtoisten pyörittämä kiertotalouskeskus tutustuttaa kävijänsä kestävän elämän toimintoihin ja palveluihin.

– Minä en tiennyt, että kotikaupungistani löytyy tällainen paikka. Juttelin Keravan kaupungin viestintäjohtajan kanssa, ja hän vinkkasi minulle tästä, Kimmo sanoo.

Jalotus tarkoittaa sitä, että annetaan materiaalille arvo ja nostetaan se “jalommaksi”.

Tilalta löytyy niin lampaita, kanoja kuin kalankasvattamokin. Erityisesti Kimmon huomion kiinnittävät auringossa paistattelevat kanat. Häkistä löytyy myös lintuperheen kaksi kukkoa, jotka on nimetty näyttävien kuontaloidensa mukaan Läntiseksi ja Kirkaksi.

– Kaupunkilaisille myydään tänne sellaisia cityfarmari-vuoroja, jolloin he pääsevät tutustumaan tähän eläintenhoitoon, tilan luova päällikkö Anna Evilä kertoo.

Sherwood, Kauppakaari 10

Kimmo Vehviläinen

Kuten monet viihdealan ammattilaiset, myös Kimmo nauttii päästessään työputken jälkeen huurteisen äärelle suosikkiravintolaansa. Sherwood-baari sijaitsee paraatipaikalla Keravan keskustassa, kävelykadun varrella. Se on vaihtanut osoitettaan jo muutamaan otteeseen, mutta tuttu tunnelma on säilynyt ennallaan.

– Siitä asti, kun minä olen päässyt laillisesti baariin, niin olen käynyt Sherwoodissa. Kerava ilman Sherwoodia ei ole yhtään mitään.

Kimmo kuvailee paikkaa ”olohuoneekseen”. Tumma sisustus ja rauhallinen tunnelma tuovat kieltämättä mieleen hämärtyvät syysillat takkatulen äärellä. Kimmon railakkaasta taustasta johtuen Sherwood kätkee varmasti myös hieman vauhdikkaampia juhlamuistoja.

Taiteen kotitalo, Moukaritie 4

Kimmo Vehviläinen

Keravan kaupungin omistama viisikerroksinen kerrostalo Ahjon kaupunginosassa luovutettiin viime vuonna Purkutaide-yhteisön käyttöön. Noin sata taiteilijaa pistivätkin hihat heilumaan ja loivat taloon uskomattoman taidekokonaisuuden. Jokaisessa huoneistossa on oma teemansa ja yleisölle avoin kohde onkin ollut suuren suosionsa vuoksi jo toista kesää auki. Viime vuonna Taiteen kotitaloa kävi ihastelemassa yli 30 000 vierasta.

– Keravan kaupunginhallitus teki toukokuussa päätöksen, että vastaisuudessa, jos kaupungilta jää kiinteistöjä tyhjilleen, niitä tarjotaan ensisijaisesti taiteen ja kulttuurin toimijoille, Jouni Väänänen projektin taiteellinen johtaja iloitsee.

Teksti:Elina Niemi
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Oho! Niko Saarinen meni melkoiseen lankaan tosi-tv-sarjan kuvauksissa – ei voi uskoa itseään: ”Minä hölmö uskoin!” 

BB-Maiju oli menettää hermonsa Big Brother -talossa – tämä asia asukkaissa ärsytti yli kaiken: ”J**alauta, tämä ei ole mistään kotoisin!”

Katso video!

Avaruuteen lentävä Vesa Heilala: Matkakumppaniksi Lady Gaga?!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!