fbq
Kotimaa
19.02.2021 07:14
Teksti: Eetu Ampuja, Sotkamo|Kuvat: Pasi Murto
Gary Keskinen
Pää pönttöön ja potkuja munille! Negativesta ja Hausmyllystä tuttu kitaristi Gary Keskinen koki kiusaamishelvetin – ”Puran pahaa oloa musiikkiin”
Kotimaa
19.02.2021 07:14
Teksti: Eetu Ampuja, Sotkamo|Kuvat: Pasi Murto

Tuomas "Gary" Keskinen, 40, on tuttu Seiskan lukijoille syksyn 2015 Rockin' High -tempauksesta, jolloin silloinen Ancaran kitaristi kipusi Mount Everestille esittelemään soittotaitojaan. Pesukestävä rokkikukko muistetaan toki myös Negativen, Technicolourin ja Hausmyllyn kaltaisista kokoonpanoista.

Hiljattain hän on keikkaillut Dingo-solisti Pertti ”Nipa” Neumannin kanssa. Tuorein bändiviritys on diskoduo The Pump, jossa toisen osapuolen muodostaa Aikakoneesta tuttu Sani.

– Olen aina ollut höyrypää ja tykännyt tehdä kaikenlaista. Nykyään saan inspiraatiota myös visuaalisista töistä, mutta musiikki on edelleen se pääväylä omien tuntemusten purkamiseen, Gary kertoo Seiskalle nykykotiseuduillaan Sotkamossa.

Lue myös: Vuokatissa jysähti uutispommi! Aikakoneen Sani yhdisti voimansa huippukitaristin kanssa: perustivat yhteisen bändin: "Se on oma koronalapsemme"

Sokeita opettajia

Purkamista onkin piisannut. Raivorehellinen Gary paljastaa musiikista olleen hänelle korvaamatonta apua nuoruuden henkisen kivun keskellä.

– Minua koulukiusattiin tosi pitkään, oikeastaan ihan sieltä ala-asteen alusta yhdeksännelle luokalle saakka. Se oli aika rajua päivittäistä munille potkimista ja pään työntämistä vessanpönttöön, mutta myös henkistä haukkumista, Gary muistelee.

– Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta pienestä Lappajärven kylän Kärnänsaaresta, eli olen siis käynyt kouluni saaressa. Se oli pieni maalaiskoulu, jossa oli lähes armeijamaisen kova kuri, mutta jossa opettajat eivät kuitenkaan tajunneet, mitä oppilaat toisilleen tekivät.

Lue myös: Suomalaisjoukko suuntasi Mount Everestille – lentokentälle limusiinilla!

Musiikista tuli nuorelle Garylle pakotie purkaa pahaa oloaan. – Olen ikuisesti kiitollinen enolleni, jolta sain kitaran 13-vuotiaana.
Musiikista tuli nuorelle Garylle pakotie purkaa pahaa oloaan. – Olen ikuisesti kiitollinen enolleni, jolta sain kitaran 13-vuotiaana.

Alkoi itsekin kiusata

Yläasteella pitkään vellonut paha olo alkoi oireilla lopulta niin, että Garystä itsestäänkin tuli kiusaaja. Hän myöntää sen sumeilematta.

– Usein ajatellaan, että vain kiusaaja on paha. Monesti se menee kuitenkin niin, että kiusaajakin purkaa kiusattuun omaa huonoa oloaan, Gary huomauttaa.

Pojan huonon olon näki hänen enonsa, jolta muusikko sai ensimmäisen kitaransa 13-vuotiaana.

– Sen jälkeen tunteita oli helpompi käsitellä. Käytän samaa metodia vielä nykyäänkin, eli puran huonoa fiilistäni musiikkiin.

Seiska Sotkamossa!
Tilaa Seiskan uutiskirje! »