fbq
Kotimaa
08.06.2021 20:02
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Laura IIkkanen, Kristiina Pedonen
Miss Suomi 2021
Ovatko he maamme tyrmäävimmät maalaiskaunottaret? Miss Suomi -finalistit upeissa kuvissa!
Kotimaa
08.06.2021 20:02
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Laura IIkkanen, Kristiina Pedonen

Miss Suomi -kilpailussa on tänä vuonna todellinen juhlavuosi, sillä kotimaamme kauneinta neitoa etsitään jo 90:ttä kertaa. Tänä vuonna kruunua tavoittelevat aiemmin kisassa olleet finalistit.

All Stars -kisan finalistit paljastivat suosikkipaikkansa Suomessa, kun heidät ikuistettiin idyllisissä maalaismaisemissa. Heidän suosikkipaikkoihin liittyi myös ihastuttavia muistoja, jotka saavat jokaisen innostumaan kotimaan matkailusta. 

Kalakukko maistuu

sonja länsivuori

Kuopiota rakastava Sonja Länsivuori pitää itäistä kaupunkia parhaana kesäkaupunkina, koska siellä on vettä ympärillä, ja hänestä Kuopiossa on paljon nähtävää. 

– Parasta siellä tietysti on viinijuhlat ja kalakukko, hän kertoo. 

Sonjan ikimuistoisin matka tapahtui viime kesänä, kun hän kävi ensimmäistä kertaa Suomenlinnassa, Helsingissä.

– Rakastuin siihen täysin! Välillä piti ihan miettiä, onko Suomessa ollenkaan. Siitä asti Suomenlinna on ollut ehdoton lempipaikkani. Sen tunnelma, luonto, historia ja upeat näkymät Itämerelle tekevät siitä eksoottisen paikan Kuopion tytölle! 

Lue myös: Suomalaisten suosikkimissi Riikka Uusitalo, 26, poseeraa tiukoissa nahkapöksyissä prätkän selässä – tälle vauhtimimmille kumartaa jopa Harley-Davidson: kuvat!

Salaperäisiä reissuja

riikka uusitalo

Rovaniemeläislähtöisen Riikka Uusitalon veri vetää pohjoiseen päin, sillä hän nauttii tunturien tunnelmasta.

– Levillä on tullut rampattua oman tyttöporukan kanssa yli 10 vuotta.

Hän ei paljoa Lapin-matkoistaan paljasta. Riikan mielestä on parempi jättää hurjimmat tarinat kertomatta, vaikka on siellä kokenut artistien yksityiskeikkoja ja tinderreivit. 

Mökkimimmi

nicole söderström

Nicole Söderströmin mielestä mökkeily on kotimaassa parasta, ja hän viihtyykin omalla mökillään Nauvossa, Turun ulkosaaristossa. 

– Ei ole mitään parempaa kuin istua rantakalliolla ja kuunnella luonnon ääniä. 

Hän muistelee silti lämmöllä venereissua Hangon regattaan vuonna 2019, kun Nicole vietti kaksi päivää veneellä ihanassa säässä.  

Tien päällä

essi unkuri

Vaasasta kotoisin oleva Essi Unkuri pitää länsirannikon tunnelman lisäksi myös pohjoisesta, sillä Rovaniemestä on tullut hänelle tärkeä paikka poikaystävänsä Viljamin takia. 

– Ikimuistoisin reissuni Suomessa täytyy olla minun ja poikaystäväni Viljamin road trip Helsingistä Lappiin. Olimme tapailleet muutaman kuukauden, kun päätimme lähteä road tripille. Halusimme esitellä toisemme perheillemme, joten pakkasimme auton ja lähdimme ajamaan. 

Lue myös: Mukana uhkea kansansuosikki! Tässä ovat Miss Suomi -finalistit 2021: ken on heistä kaikkein kaunein? Katso kuvat!

Ensimmäisenä he pysähtyivät Tampereelle, missä he näkivät Viljamin veljeä. Seuraava pysäkki oli Essin vanhempien luona Vaasassa, ja sieltä matka jatkui Rovaniemelle poikaystävän vanhempien luokse.  

– Matkan viimeisteli Levi, jonne menimme laskettelemaan. Aika pian tämän jälkeen Viljami pyysi minua hänen tyttöystäväkseen, joten ilmeisesti suoriuduin koitoksesta hyvin. 

Kaupunkilainen

eveiina tikka

Sinkkuelämästä nauttiva Eveliina Tikka on kunnon kaupunkilainen, sillä hänen suosikkipaikkansa on Helsinki. Hänestä pääkaupungissa on mahdollista tehdä kaikkea, rakentaa oma elämä ja saavuttaa unelmansa. 

Tuomas Enbuskesta eronneen Eveliinan mieleenpainuvin reissu oli kuitenkin Suomen pohjolassa, kun hän oli pääsiäisreissulla lapsuuden kavereidensa kanssa pari vuotta sitten. 

– Vietimme ihanan viikonlopun vieraillen rinteissä ja ravintoloissa – Levin Vinkkarin pöydillä tanssimista unohtamatta.

Vauhdin huumaa

hanna ojaniemi

Neljättä kertaa missikisoihin osallistuva Hanna Ojaniemi pitää kotimassamme Saariselästä, ja siihen löytyy selkeä syy: hän vietti siellä viime uudenvuoden ystäväpariskunnan kanssa. He viihtyivät reissussa viikon päivät. 

– Suurin osa päivistä vierähti moottorikelkkareiteillä upeissa lumisissa maisemissa. Kävimme myös testaamassa Euroopan pisimmän pulkkamäen, joka oli muuten aika hurja. Tietysti reissuun kuului myös perinteisesti poronkäristys muun hyvän ruuan lisäksi sekä nautiskelu kylpylässä rankan kelkkailun vastapainoksi. 

Kotikaupunki rakkaus

emmi suuronen

Emmi Suuronen pitää kotikaupunkinsa Kouvolan maalaismaisemien lisäksi Porvoosta ja Repoveden kansallispuistosta.  

– Ikimuistoisimmat muistot Suomen sisällä reissatessa ovat lapsuudestani Huittisissa. Maalla vietetty aika kesäisin ja hevosleirit ovat jääneet mieleeni.

Lue myös: Turvakenkiä ja korkkareita! Tällainen on Akseli Herlevin kanssa viihtyvä Emmi Suuronen – katso alusvaatekuva Suomen kauneimmasta rakennusmestarista

Kasvava kaupunki

jasmine järvinen

Media-alaa opiskeleva Jasmine Järvinen pitää Tampereesta, jossa hän on asunut melkein koko ikänsä. Hänestä on ollut erityisen mahtavaa nähdä, miten kaupunki on kasvanut vuosien varrella.

– Nautin kovasti matkustamisesta. On ihana nähdä maailmaa, mutta koti on siellä, missä on sydänkin.

Rantahiekka kutsuu

emilia lepomäki

Porilaistaustaisen Emilia Lepomäki pitää rantamaisemista ja festareista, ja hänestä paras paikka on Porin Yyteri. 

– Yyteri on koettava vähintään kerran kesässä, ja Pori Jazzeilla tulee myös käytyä joka vuosi.

Suomessa Emilia ei ole paljoa reissannut, mutta kuluneen vuoden aikana hän on oppinut arvostamaan myös matkustelua kotimaassa.

– Vain näkemällä oppii, kuinka kauniissa maassa saammekaan elää. 

Tunnettu kesäkaupunki

katariina juselius

Katariina Juseliuksen lempikohde on kesäinen Porvoo, koska sinne pääsee Helsingistä helposti autolla ja veneellä. 

– Vanhan Porvoon ihanat kadut huokuvat historiaa, ja pienistä putiikeista löytyy vaikka mitä löytöjä. 

Kaupungista löytyy myös herkkusuulle sopiva karkkikauppa, jossa on hänen mielestään kaikki herkut. 

Lue myös: NHL-tähteen yhdistetty Katariina Juselius bongattiin koronatreffeiltä – missikaunotar vakuuttaa olevansa sinkku!

Katariinan upein kokemus on kuitenkin Rukalta viime kesältä, kun hän pääsi silittämään pieniä poron vasoja ja kokeilemaan koskenlaskua.