Matti Mattsson

Olympiamitalisti Matti Mattsson ei ole uinut rahassa – perheen tuki on ollut äärimmäisen tärkeää: ”Vaimon suuntaan lähtee suuret kiitokset”

Kotimaa | 05.08.2021 07:08

Seiska tavoitti viime viikolla pronssia 200 metrin rintauinnista Tokion olympialaisissa kauhoneen Matti Mattssonin, 28, vain muutama tunti suorituksen jälkeen. Hyväntuulinen Matti kertoi mediassa jo ennen mitaliaan paljon perheestään, ja etenkin kolmevuotiaastaan lapsestaan. Tytär oli esimerkiksi ennustanut Matin finaalipaikan.

Lue myös: Olympiamitalin voittanut Matti Mattsson Seiskalle: ”Pronssi tuntuu vielä hienommalta rankkojen vuosien jälkeen!”

Rankat ajat

Matti on puhunut mediassa avoimesti rankoista vaiheistaan, joihin on kuulunut muun muassa keliakian sairastaminen ja tästä johtunut lihominen.

Myös poikkeusajat aiheuttivat ylimääräisiä murheitä, kun uimari joutui treenaamaan hetken jopa kerrostaloyhtiön uima-altaassa ja naapurikaupungissa, koska Porin kaupunki ei suonut erityislupaa harjoitteluun.

– Kyllä tämä pronssi hienolta tuntuu. Sitä olenkin tässä miettinyt, että tämä tuntuu vielä hienommalta kaikkien näiden vaiheiden jälkeen. Tästä matkasta voisi melkeinpä kirjoittaa kirjan.

pusu
Matti kiittelee suuresti perhettään. – Lähipiiri on ollut äärimmäisen innoissaan mitalista. He ovat jaksaneet aina tukea ja kannustaa minua.

Matti on kertonut myös esimerkiksi Ilta-Sanomille niukoista apurahoistaan ja siitä, että hänen Maiju-vaimonsa työssäkäynti on mahdollistanut taloudellisesti ammattimaisen urheilun.

– Vaimon suuntaan lähtee suuret kiitokset hänen panoksestaan, Matti sanoo.

Kaikesta päätellen perheen tuki on ollut Matille äärimmäisen tärkeää.

Viimeisimmät verotiedot kertovat myös karua kieltä Matin tulotasosta. Seiskan selvityksen mukaan uimari tienasi sekä ansio- että pääomatuloja vuonna 2019 pyöreät nolla euroa. Myös aikaisempien vuosien tulot olivat minimaalliset.

Seiska selvitti, että Matilla on myös oma yritys, jonka liiketoiminta on kuitenkin hyvin pienimuotoista. Urheilijan apurahaa Matille myönnettiin tälle vuodelle 10 000 euroa.

Lue koko juttu tänään ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ

Lue myös: Olympiapronssia! Julkkiksilta hulvatonta vitsailua Matti Mattssonin huimasta uinnista - Sauli Niinistökin innostui: "Hyvin pystyy treenaamaan taloyhtiön uima-altaassa!"

Teksti:Miikka Ylä-Jussila
Kuvat:Getty Images, Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!