Vain Seiskassa!
Samuli Niittymäki.

Oliko tässä koko Jussi-gaalan tyylikkäin mies? Jussi-palkittu Samuli Niittymäki hankki huikean juhla-asunsa pikkuputiikista Kalliosta – lopputulos mykistyttää

Kotimaa | 16.09.2021 17:02

Samuli Niittymäki sai ansaitsemaansa huomiota vuonna 2012, kun nuori näyttelijä palkittiin parhaana miesnäyttelijänä Monsin rakkauselokuvafestivaaleilla Belgiassa. Nouseva kyky pokkasi tuolloin pokaalin Zaida Bergrothin elokuvasta Hyvä poika.

Lähes vuosikymmen myöhemmin mieheksi varttuneen taiteilijan kouraan iskettiin Jussi-palkinto. Samuli, 35, palkittiin eilen keskiviikkona (15.9.) parhaan miessivuosan roolistaan Jenni Toivoniemen ohjaamasta ja käsikirjoittamasta Seurapelistä.

Lue myös: Todellinen yllätysvieras! Peter Franzén pamahti pitkästä aikaa Jussi-gaalaan – ”En muista itsekään, milloin olen viimeksi ollut täällä” – tältä hän näyttää nykyään

– Päällimmäisenä mielessä on mieletön kiitos kaikkia niitä ihmisiä kohtaan, joiden kanssa sain työskennellä, Samuli sanoi voittonsa jälkeen Seiskalle.

– Ajattelen, että tämä on koko Seurapelille. Meidän castista olisi pitänyt olla saakeli kaikki ehdokkaana! Se oli niin meidän yhdessä tekemä juttu.

Kotimaisten näyttelijänimien eturiviin rynnistänyt Samuli Niittymäki tuuletti villisti Jussi-voittoaan.
Kotimaisten näyttelijänimien eturiviin rynnistänyt Samuli Niittymäki tuuletti villisti Jussi-voittoaan.

”Halusin vähän repäistä”

Oli gaala sitten mikä tahansa, miehet voivat usein pelata varman päälle valitsemalla ylleen tumman puvun. Samuli ui kuitenkin hyvällä tavalla vastavirtaan: värikkääseen trendiasuun ja hauskaan hattuun sonnustautunut taiteilija saattoikin olla Jussi-gaalan tyylikkäin mies.

Lue myös: Onko tässä Jussi-gaalan seksikkäin asu? Säteilevä Anu Sinisalo, 55, räjäytti potin punaisella matolla – kaula-aukko lähes napaan asti: ”Kannan tätä ylpeydellä!”

– Kävin pyytämässä kalliolaisesta vintage-kaupasta, että löytyisikö jotain vähän pirteämpää. Nyt kun pääsi pitkästä aikaa gaalaan, niin halusin vähän repäistä.

Lue myös: Palkittu suomalaisnäyttelijä alkaa kuvata menestyskirjailijan kauhuelokuvaa – tekee Seiskalle rehellisen paljastuksen: ”En ole koskaan ennen näytellyt kauhua”

Samulin hauskan pirtsakka asukokonaisuus löytyi vintage-liikkeestä Kalliosta.
Samulin hauskan pirtsakka asukokonaisuus löytyi vintage-liikkeestä Kalliosta.

Kunniaa kollegoille

Samuli halusi myös jakaa kunniaa muille menneen vuoden kotimaisille elokuville.

Lue myös: Uskomattoman upea Laura Birn hehkui läpikuultavassa luomuksessaan – pamautti painavan puheenvuoron Jussi-gaalassa: ”Vailla minkäänlaista logiikkaa!”

– Monikin elokuva teki vaikutuksen. Varmaankin Tove ja Eden säväyttivät silti eniten. Niissä molemmissa oli sellainen olo, että kuvataan elämää. Ne lähentelivät jopa dokumentaarista otetta, Samuli kuvaili.

– Tuntui, että olin itse mukana niissä elokuvan paikoissa. Sellaista ei aina elokuvissa koe ja se on minusta hieno saavutus.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!