Tuija Piepponen

Näyttelijä Tuija Piepponen muistelee elämänsä traagisinta asiaa: Hirvittävä shokki

Kotimaa | 25.07.2021 10:03

Yksi näyttelijä Tuija Piepposen, 73, suurista päätöksistä oli se, kun Tuija lopetti koulun 16-vuotiaana.

– Algebra tai geometria ei kiinnostanut minua yhtään. Kerran sitten matematiikanopettajani sanoi minulle: ”Neiti Piepponen, teistä ei tule koskaan yhtään mitään”. Löin saman tien kirjat kiinni ja sanoin, että pitäkää kioskinne. Kiitän opettajaa iltarukouksissa siitä, että hän lausunnollaan ajoi minut sille tielle, mihin minut oli tarkoitettu.

Lue lisää: Näyttelijä Tuija Piepponen lopetti koulun 16-vuotiaana – ”Kiitän opettajaa iltarukouksissa”

Näyttelijän mukaan monet esiintyvät taiteilijat maalaavat tai tekevät jotain muuta konkreettista käsillään. Hän itse on maalannut lapsesta asti.
Näyttelijän mukaan monet esiintyvät taiteilijat maalaavat tai tekevät jotain muuta konkreettista käsillään. Hän itse on maalannut lapsesta asti.

Pikkuveli hukkui

Vain muutama kuukausi koulun lopettamisen jälkeen tapahtui Tuijan elämän traagisin asia. Hänen pikkuveljensä hukkui ollessaan sukeltamassa ystäviensä kanssa.

– Se oli järkyttävää. Hän oli äärimmäisen hyvä uimari, mutta saattoi saada sukeltaessaan jonkin krampin. Joku oli nähnyt hänet lammen keskellä pinnassa, mutta sitten hän vain hävisi.

– Kuoleman lopullisuus ja sen tajuaminen oli hirvittävä shokki. Hautajaiset olivat aivan hirveät. Olimme kaikki kuin nuijalla päähän lyötyjä. Samalla yritin lohduttaa vanhempiani ja saada epätoivoisesti heiltä surua pois.

Muutama vuosi veljen kuoleman jälkeen myös Tuijan isä kuoli.

– Äitini meni ihan puihin, hän vain itki hysteerisenä. Olin 18-vuotias ja jouduin ottamaan perheen elämästä kaiken vastuun. Ei ollut kriisiryhmää, joka olisi pitänyt kädestä kiinni.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!