fbq
Johannes Holopainen esittää rikostutkijaa.

Näyttelijä Johannes Holopainen koki hurjan muodonmuutoksen leffaroolia varten: ”Edes tutut eivät tunnistaneet minua”

Johannes Holopainen näyttelee miespääroolin Elisa Viihteen uudessa Kaikki synnit -rikossarjassa. 6-osainen sarja kuvattiin viime kesänä Oulussa.

- Tuntui kuin olisi kuvannut todella pitkää elokuvaa. Kuvauspäiviä oli paljon, sarjassa rikostutkija Lauri Räihää näyttelevä Johannes kertoo.

Holopainen sai rikostutkijan rooliin asiantuntija-apua, ja kävi ampumaradalla harjoittelemassa aseen hallintaa. Hän painottaa, ettei sarjassa mässäillä ampumisella.

- Aika harva rikospoliisi joutuu tarttumaan aseeseen uransa aikana. Taitava poliisi hallitsee tilanteet niin, ettei joudu avaamaan tulta, Johannes toteaa.

Johannes on aloittanut tänä keväänä Antti J. Jokisen ohjaaman Helene -elokuvan kuvaukset Virossa. 

- Tallinnan-lautta on tullut jo tutuksi. Tykkään siitä, että saan pari tuntia tuijotella merta. Viro on kaunis maa, joten kiva päästä viettämään siellä enemmän aikaa kuvausten takia.

Kirjailija ja taidemaalari Einar Reuterin roolia varten hän on kasvattanut viikset ja vaalentanut hiuksensa.

- Vedän kesään saakka tällaisella 1900-luvun alun lookilla. En ole koskaan aiemmin blondannut hiuksiani, joten tuntui alkuun hassulta katsoa itseä peilistä. Vastaan on tullut myös tilanteita, että tutut eivät ole tunnistaneet minua uuden hiusvärini takia.

Johannes on viettänyt runsaasti aikaa Los Angelesissa, mutta hän haluaa korjata väitteet, joiden mukaan hän asuisi rapakon takana.

- Olen opiskellut ja kehittänyt itseäni siellä näyttelijänä. Nyt ei ole tiedossa seuraavaa reissua!