Vain Seiskassa!
Aki ja Heli Palsanmäki

Naurua ja itkua! Kesäteatterissa viihtyneet Aki ja Heli Palsanmäki: "Huutokauppakesä on mennyt mukavasti" - tv-kuvaukset täysillä

Kotimaa | 05.08.2021 19:01

Aki ja Heli Palsanmäki kertovat viettäneensä "melkein normaalia" kesää Hirvaskankaalla. Suomen tunnetuinta huutokauppakamaria Keski-Suomessa pyörittävä aviopari sanoo, että töitä on riittänyt.

–  Aluksi oli hiljaisempaa, mutta heinäkuussa väki löysi huutokauppaan menneiden kesien tapaan, Aki ja Heli iloitsevat.

Palsanmäet aloittivat huutokaupat pitkän koronatauon jälkeen 21. toukokuuta. Sen jälkeen Akilla onkin riittänyt nuijittavaa joka perjantai.

–  On ollut mukava tehdä taas huutokauppahommia. Se on kuitenkin meidän elämämme suola ja tarkoitus.

Myös televisio-ohjelmaa on kuvattu urakalla. Suomen Huutokauppakeisari -tv-sarja on edelleen supersuosittu, ja kesällä on taltioitu runsaasti uusia jaksoja.

Lue myös: Heli Palsanmäki jänitti neljä vuotta Suomen Huutokauppakeisarin kuvauksia: "Siviilissä soitan suutani Akille"

Korona kaatoi Akin eläkehaaveet

Aki ja Heli kertoivat Seiskalle viime helmikuussa koronan aiheuttamista ongelmista.

– Joulukuusta asti olemme eläneet nollatuloilla. Olemme iloisia ja positiivisia emmekä hevin vaivu synkkyyteen. Se on ollut meidän pelastuksemme – ja tietysti keskinäinen voimamme, Heli ja Aki sanailivat tuolloin.

Lue myös: Nuukuus pelasti huutokauppakeisarin! Nollatuloilla elävät Aki ja Heli Palsanmäki: Eläkehaaveet kaatuivat!

Yrittäjät joutiuvat myöntämään, että tulevaisuudensuunnitelmat heittivät häränpyllyä. Akin haaveilema eläkkeellejäänti 55-vuotiaana ei taida onnistua.

–  Nyt eläkehaaveet ovat kaatuneet, sen voin sanoa, Aki niittasi.

– Kyllä tässä nyt pitää nuijan varressa heilua niin kauan kuin töitä riittää. Ihan kuten olemme luvanneet, että teemme tv-sarjaakin niin kauan kuin katsojia piisaa.

Palsanmäet: "Hauska ja vetävä esitys"

Heli ja Aki Palsanmäki ovat innokkaita kesäteattereiden kiertäjiä. Keskiviikkona he vierailivat Ränssin Kievarissa Jyväskylän Kuikassa, missä pyörii edesmenneen mäkilegenda Matti Nykäsen vaiheista kertova Elämä on laiffii -musikaali. Show on saanut hyviä arvosteluja ja valloitti huutokauppaparinkin sydämet.

–  Hauska ja vetävä esitys, Palsanmäet arvioivat.

– Nauroimme ja välillä silmäkulmakin kostui.

Elämä on laiffii -musikaali nähdään viehättävän Ränssin Kievarin katetulla teatteriareenalla elokuun loppuun asti. Musiikkinäytelmä on noussut katsojamenestykseksi, ja yleisö on nauttinut näkemästään. 

Lue myös: Räjäyttääkö tämä mies potin? Matti Nykäsen rooliin kadulta bongattu Jussi-Petteri Peräinen on nouseva näyttelijänimi

Musikaalin rooleissa nähdään herkullinen joukko taitavia tekijöitä.11-vuotias loistava lupaus Eikka Eronen esittää Mattia koskettavasti lapsena ja teatterikorkeakoululainen Jussi-Petteri Peräinen kannattalee koko esitystä aikuisen Matin roolissa. Elämä on laiffii -musikaalissa nähdään myös Matin tytär Eveliina Mäntykangas sekä Matin pitkäaikainen ystävä ja musiikin tekijä Jussi Niemi. Imitaattori Kimmo Hannula naurattaa yleisöä lukuisissa rooleissaan mm. Raimo Häyrisenä, Juha Mietona ja Irwininä.

Musikaalin käsikirjoitus ja ohjaus on Juse Venäläisen ja tuottajana toimii luottotekijä Joona Jalkanen.

Lue myös: Matti Nykäsen Eveliina-tytär jännittää uutta aluevaltaustaan: Etten rupea tosipaikan tullen sönköttämään

KATSO VIDEOLTA TUNNELMIA NÄYTELMÄSTÄ JA TEKIJÖIDEN HAASTATTELUJA:

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!