
Natalia Salmela vinkkaa poikkeavan jouluherkun: ”Täydellinen joulun hävikkiresepti”
Bloggaaja, sijoittaja ja ruokavaikuttaja Natalia ”Nata” Salmela, 34, suosittelee perinteistä vähän poikkeavaa jouluherkkua. Nata kun ei itse ole tyypillinen jouluihminen.
– Mielestäni jouluna voi syödä vaikka lohipizzaa, jos siltä tuntuu, hän pamauttaa.
Nata vinkkaa Seiskan lukijoille päärynä-sinihomejuustopiiraan reseptinsä. Ruoka on simppeli tehdä, sillä se syntyy valmistaikinapohjasta.
– Etenkin jouluna, jos pystyy mitenkään omaa työtaakkaa helpottamaan, niin valmistaikina on enemmän kuin paikallaan. Pakastetaikina on aivan hyvä, joten mitäpä sitä itse tekemään. Jengillä on silloin niin paljon muutakin puuhaa.
Pisti haisemaan! Natalia Salmela kipaisi taas asuntokaupoille

Nata itse ostaa joulupöytäänsä aina valmislaatikot, mutta tuunaa niitä lisävoilla. Hän on tyytyväinen tähän.
– Arvostan niitä, jotka tekevät kaiken alusta loppuun itse. Jos kuitenkin tuntuu vähääkään painetta siitä, ettei pysty, jaksa tai osaa, niin ei kannata sillä jouluaan pilata. Tärkeintä on rauhoittuminen ja läsnäolo. Kiire ja suorittaminen eivät kuulu jouluun.
Päärynä-sinihomejuustopiiras ei ole Natasta pelkkä jouluherkku, vaan siitä voi nauttia koko talven.
– Tässä on hyviä talvisia makuja, ja päärynä ja juusto toimivat hyvin yhdessä. Piiras käy myös ruokaisana vaihtoehtona juustotarjottimelle, ja sen voi tarjota vaikka välipalana tai brunssina.

Pakkasessa oleva piirakkapohja antaa mahdollisuuden käyttää ylijääneet juustot ruuaksi.
– Onhan tämä aivan täydellinen joulun hävikkiresepti. Ja päärynätkin voi tarvittaessa korvata omenoilla.
Kaiken kukkuraksi piiras on helppo tehdä.
– Piirakka myös näyttää aika juhlalliselta pöydässä ja maistuu monelle.
PÄÄRYNÄ-SINIHOME-JUUSTOPIIRAS
Tarvitset:
1 pkt valmista piirakkataikinaa (tai valmista itse oman reseptisi mukaan)
4 pientä päärynää
150 g sinihomejuustoa
3 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
ripaus suolaa
Esipaista piirakkapohja. Siivuta päärynä, lisää siivut pohjan päälle ja murusta sinihomejuusto niiden ylle. Sekoita ranskankerma ja munat, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada juuston päälle. Koristele päärynäsiivuilla. Paista noin 35 minuuttia 200-asteisessa uunissa tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.
Tilaa Seiska tästä!
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.