fbq
Nata Salmela

Natalia Salmela vinkkaa poikkeavan jouluherkun: ”Täydellinen joulun hävikkiresepti”

Bloggaaja, sijoittaja ja ruokavaikuttaja Natalia ”Nata” Salmela, 34, suosittelee perinteistä vähän poikkeavaa jouluherkkua. Nata kun ei itse ole tyypillinen jouluihminen.

– Mielestäni jouluna voi syödä vaikka lohipizzaa, jos siltä tuntuu, hän pamauttaa.

Nata vinkkaa Seiskan lukijoille päärynä-sinihomejuustopiiraan reseptinsä. Ruoka on simppeli tehdä, sillä se syntyy valmistaikinapohjasta.

– Etenkin jouluna, jos pystyy mitenkään omaa työtaakkaa helpottamaan, niin valmistaikina on enemmän kuin paikallaan. Pakastetaikina on aivan hyvä, joten mitäpä sitä itse tekemään. Jengillä on silloin niin paljon muutakin puuhaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pisti haisemaan! Natalia Salmela kipaisi taas asuntokaupoille

– Tämä piirasresepti on superhelppo ja monelle maistuva, Nata lupaa.
– Tämä piirasresepti on superhelppo ja monelle maistuva, Nata lupaa.

Nata itse ostaa joulupöytäänsä aina valmislaatikot, mutta tuunaa niitä lisävoilla. Hän on tyytyväinen tähän.

– Arvostan niitä, jotka tekevät kaiken alusta loppuun itse. Jos kuitenkin tuntuu vähääkään painetta siitä, ettei pysty, jaksa tai osaa, niin ei kannata sillä jouluaan pilata. Tärkeintä on rauhoittuminen ja läsnäolo. Kiire ja suorittaminen eivät kuulu jouluun.

Päärynä-sinihomejuustopiiras ei ole Natasta pelkkä jouluherkku, vaan siitä voi nauttia koko talven.

– Tässä on hyviä talvisia makuja, ja päärynä ja juusto toimivat hyvin yhdessä. Piiras käy myös ruokaisana vaihtoehtona juustotarjottimelle, ja sen voi tarjota vaikka välipalana tai brunssina.

Jouluun sopivista päärynän ja homejuuston mauista voi nauttia mainiosti vaikka koko talven.
Jouluun sopivista päärynän ja homejuuston mauista voi nauttia mainiosti vaikka koko talven.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Natalia Salmela avoimena avioerostaan, rahatilanteestaan ja perhearjestaan: "Harmittaa vielä vähemmän, että erosin"

Pakkasessa oleva piirakkapohja antaa mahdollisuuden käyttää ylijääneet juustot ruuaksi.

– Onhan tämä aivan täydellinen joulun hävikkiresepti. Ja päärynätkin voi tarvittaessa korvata omenoilla.

Kaiken kukkuraksi piiras on helppo tehdä.

– Piirakka myös näyttää aika juhlalliselta pöydässä ja maistuu monelle.

PÄÄRYNÄ-SINIHOME-JUUSTOPIIRAS

Tarvitset:

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

1 pkt valmista piirakkataikinaa (tai valmista itse oman reseptisi mukaan)

4 pientä päärynää

150 g sinihomejuustoa

3 dl ranskankermaa

2 kananmunaa

mustapippuria

ripaus suolaa

Esipaista piirakkapohja. Siivuta päärynä, lisää siivut pohjan päälle ja murusta sinihomejuusto niiden ylle. Sekoita ranskankerma ja munat, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada juuston päälle. Koristele päärynäsiivuilla. Paista noin 35 minuuttia 200-asteisessa uunissa tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.