Teemu Laurell

Nappaa huippukokin reseptit talteen! Teemu Laurell hurmaa makealla ja suolaisella

Kotimaa | 19.06.2021 16:06

Kokki Teemu Laurell, 36, on havainnut, että retroruuat ovat vahvasti valtaamassa jalansijaa ruokamaailmassa. Grillatut persikat ovat mestarikokin mielestä klassikkoannos, jonka vuoksi hän valitsi reseptin jaettavaksi Seiskan lukijoille.

– Persikat voi tarjota vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Suosittelen myös koristelemaan annoksen tuoreella mintulla!

Osterikastike puolestaan on Teemun mukaan loistava luottomarinadi niin possulle kuin naudalle.

– Se sopii erinomaisesti itsetehtyjen ribsien kanssa, mutta kelpaa loistavasti myös vartaisiin laitettavien lihojen marinointiin.

Teemu valmistaa marinadia yleensä ison määrän kerralla, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa.

– Jätä kuitenkin silloin valkosipuli lisäämättä, ja murskaa se joukkoon vasta myöhemmin, kokki vinkkaa.

– Marinadia tulee tuolla reseptillä paljon, joten ohjeen voi tehdä myös puolikkaana tai neljäsosana. Se riittää nimittäin hyvin yhteen erään ribsejä, eikä kastiketta jää yli.

– Ribsien marinadi löytyy myös uudesta kirjastani Teemun Pöydässä, joka julkaistiin Otavan kustantamana tässä kuussa.
– Ribsien marinadi löytyy myös uudesta kirjastani Teemun Pöydässä, joka julkaistiin Otavan kustantamana tässä kuussa.

Lue myös: Huippukokki Teemu Laurell esittelee kuuman ruokatrendin: ”Sopii grilliin hiton hyvin!” – katso Kokkisota-tähden herkulliset reseptit!

Grillatut persikat

4 kpl persikoita

1 ½ rkl sokeria

1 rkl voita

½ tl jauhettua kanelia

rypsiöljyä

ripaus suolaa

Ohjeet:

1. Laita voi kulhoon ja lisää joukkoon sokeri sekä jauhettu kaneli. Sekoita huolellisesti keskenään.

2. Halkaise pestyt persikat ja poista niistä kivi. Pirskottele päälle rypsiöljyä ennen grillaamista, jotteivat persikat tartu kiinni. Grillaa persikoita, kunnes ne saavat hieman väriä.

3. Lisää päälle hieman kanelivoita ja kypsennä vielä hetki, kunnes persikat pehmentyvät ja ovat valmiita nautittavaksi.

Grillatut persikat

Osterikastike ja ribsit

3 ½ dl hunajaa

1 ½ dl soijaa

1 dl kalakastiketta

4 dl osterikastiketta

4 tl tummaa seesamiöljyä

2 tl cayennenpippuria

4 rkl korianterin siemeniä

4 rkl kuminan siemeniä

4 valkosipulin kynttä

Ohjeet:

1. Paahda korianterin siemenet sekä kuminan siemenet kuivalla ja kuumalla pannulla noin minuutin ajan niin, että mausteista irtoaa hieman tuoksua.

2. Jauha paahdetut siemenet morttelissa tai maustemyllyllä hienoiksi.

3. Yhdistä kulhossa hunaja, soija, kalakastike, osterikastike, seesamin öljy, cayennenpippuri sekä korianterin ja kuminan siemenet.

4. Murskaa joukkoon valkosipulit ja sekoita ainekset keskenään.

5. Marinoi ribsejä kastikkeessa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.

6. Grillaa ribsit sivellen marinadia niiden pintaan. Ole kuitenkin varovainen, sillä reippaasti hunajaa sisältävä kastike palaa helposti liian kuumalla lämmöllä grillatessa.

7. Valele vielä hitunen kastiketta pintaan ennen tarjoilua, ja nosta pöytään vieraiden nautittavaksi.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Seiskan arkisto, Kim Öhman ja Adobe stock
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!