fbq
Kotimaa
07.08.2021 11:47
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto
Mika Sundqvist header
Muusikot surevat Mika Sundqvistin kuolemaa – sairaus mursi Syksyn Sävel -voittajan
Kotimaa
07.08.2021 11:47
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto

Mika Sundqvistin äkkinäinen kuolema tuli ystäville järkytyksenä.

Musiikkialan vaikuttajat ovat ilmaisseet osanottonsa Mikan kuoleman johdosta. Syksyn Sävel -voittajana tunnettu muusikko menehtyi lauantain vastaisena yönä.

Suru-uutisesta kertoi ensimmäisenä Yle, jolle Sundqvistin kuoleman vahvisti tämän hyvä ystävä Mikko Alatalo. Mika Sundqvist menehtyi lyhyen sairauden uuvuttamana.

Lue myös: Yle: Muusikko Mika Sundqvist on kuollut

Lukuisat tunnetut musiikkialan tekijät ovat ilmaisseet osanottonsa lahjakkaan säveltäjän, sanoittajan ja tuottajan menehtymisen johdosta.

Esimerkiksi Joel Hallikainen julkaisi Facebookissa surunvalittelunsa.

- Hyvää matkaa soittajaveli Mika. Kiitos kaikesta, Joel kirjoitti.

Samoin Eppu Normaali -yhtye muisteli lämmöllä ystäväänsä.

- Hän tuli Eppu Normaalille tutukisi aina Maximum Jee & Jee -albumista alkaen. Mikan musikaalisuutta, ystävyyttä ja uskomatonta tarinavarastoa lämmöllä muistaen ja omaisten suruun osaa ottan, Eput kirjoittivat Facebookissa.

Mika Sundqvist teki pitkän ja värikkään uran suomalaisessa musiikkimaailmassa. Hän soitti 1970-luvun alkupuolella bassoa Paula Koivuniemen ja Irwin Goodmanin taustayhtyeissä. 

Myöhemmin 1970-luvulla hän tuli tunnetuksi Alwari Tuohitorvi -yhtyeen basistina. Yhtyeen hajottua vuonna 1979 Sundqvist levytti suureksi hitiksi muodostuneen huumorilaulunsa Moottoripyörä on moottoripyörä.

Suuri yleisö tunsi Mikan nimen omaan humoristisista kappaleistaan. Hän voitti Syksyn Sävelen vuonna 1982 kappaleellaan Hormoonihiiret.

Popedan kesohitti Kersantti Karoliina vuodelta 1992 on Mikan sanoittama ja ideoima. Sundqvist pääsi urallaan myös opettamaan brittiläistä mäkikotka Eddie Edwardsia laulamaan suomeksi. Irwin Goodmanin kirjoittma Mun nimeni on Eetu oli hitti vuonna 1991.

Yksi Suomen ehkä tunnetuin korvamato, Visulahden huvipuiston tv-mainoksen rallatus, on Mikan käsialaa. Samoin Wasalandian tunnuskappale. 

Mika vietti viimeiset vuotensa synnyinsijoillaan Pirkanmaan Kihniössä vaimonsa Eija-vaimonsa kanssa.

– Olen onnellinen mies: en miljonääri, mutta en köyhäkään. Olen saanut tehdä elääkseni tämmöistä, josta tykkään, Mika kertoi Aamulehden haastattelussa 2017.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »