fbq
Kotimaa
20.03.2021 18:04
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Atte Kajova ja MTV
Barbaari
Muistatko Gladiaattoreiden Barbaarin? Tältä 90-luvun tv-tähti näyttää nyt – voimamies auttaa entisiä narkomaaneja
Kotimaa
20.03.2021 18:04
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Atte Kajova ja MTV

Voimamies Ilkka Kinnunen muistetaan 1990-luvun hittisarjan Gladiaattoreiden Barbaarina. Tv-uransa jälkeen Ilkka on muun muassa perustanut kollegansa kanssa 16 osakilpailun mittaisen SCL-voimamiessarjan.

Nykyisin viisikymppinen Ilkka on kuntosaliohjaaja. Työssään hän käyttää aikaansa maksavien asiakkaiden lisäksi hyväntekeväisyyteen. Vaikka ex-gladiaattori itse on absolutisti, hän valmentaa entisiä narkomaaneja ja päihdeongelmaisia kuntoutusklinikka Helppi ry:n riveissä.

– Liikunta on Helpin kuntoutuksessa isossa roolissa. Jujuna on vaihtaa addiktoituneiden aivojen huonot riippuvuudet hyviin kuten urheiluun, Ilkka kertoo.

Maailmanmestari on kisannut  useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä voimamieskisoissa ja on  toinen SCL-sarjan perustajista.
Maailmanmestari on kisannut  useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä voimamieskisoissa ja on  toinen SCL-sarjan perustajista.

Lue myös: Mika Törrö kulki pitkän tien lastenkodista vankilan kautta Suomen vahvimmaksi: Tuntui uskomattomalta, että joku näki minussa jotain hyvää

Olin Barbaari

Ilkka esiintyi nimellä Barbaari lama-ajan Suomessa 1993–1994 nähdyssä Gladiaattorit-taistelukisassa. Ohjelmassa harrastajahaastajat yrittivät päihittää ammattikisaajat voimaa ja sitkeyttä vaativissa lajeissa.

Gladiaattoreissa nähtiin myös muun muassa Tony Halme, Virpi Butt ja Marianne Kiukkonen. Voimailu-uralla ovat pärjänneet ex-barbaarit Marjo Krishi ja Pasi Paavisto.

Ilkan mukaan legendaarinen Gladiaattorit-sarja oli hyvä  ponnahduslauta voimamiehen uralle, jolla hän  eteni MM-tasolle.
Ilkan mukaan legendaarinen Gladiaattorit-sarja oli hyvä  ponnahduslauta voimamiehen uralle, jolla hän  eteni MM-tasolle.

Sarjaa tehtiin Suomessa vielä uudelleen vuosina 2017 ja 2019.

Ilkalla on vielä vanhat gladiaattoritrikoot tallessa, mutta ei suin surminkaan vedä niitä enää päälleen.

– Eivät näyttäisi enää yhtä hyvältä, hän veistelee.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »