Katso videot!

Ms-taudista kärsivä Saija Varjus: Uusi lääke palautti kävelykyvyn!

Kotimaa | 08.04.2021 07:36

Vuoden 1996 tangokuningatar Saija Varjus, 56, sairastui ms-tautiin ollessaan 33-vuotias. Hänet oli kaksi vuotta aiemmin kruunattu tangokuningattareksi, ja pitkiä keikkamatkoja ajaessaan hän alkoi ihmetellä silmissä leijuvia mustia läikkiä.

– Kävin terveyskeskuslääkärillä, mutta hän sanoi oireiden johtuvan stressistä. Kävin yksityisellä silmälääkärillä ja magneettikuvauksessa, joista molemmista sanottiin, että kyseessä saattaa olla ms-taudin ensioire. Lopullisen ms-diagnoosin sain tammikuussa 1998.

Saija jumppaa  aktiivisesti  päivittäin. Uuden  lääkkeen myötä  hän sanoo vielä  joku päivä kävelevänsä jälleen  ilman tukea.
Saija jumppaa aktiivisesti päivittäin. Uuden lääkkeen myötä hän sanoo vielä joku päivä kävelevänsä jälleen ilman tukea.

Lue myös: MS-tauti vei Saija Varjukselta laulukyvyn – ”Uskon nousevani omin jaloin yleisön eteen!”

Lääke toi kävelykyvyn takaisin

Ms-diagnoosin saadessaan laulaja kieltäytyi beetainterferonilääkityksestä sivuoireiden vuoksi. Kieltäytymisen vuoksi hänelle ei tarjottu enää muuta lääkettä sairauden hoitoon. Saija on käyttänyt nyt noin vuoden yksityislääkäriltä saamaansa uutuuslääkettä.

– Kela ei korvaa sitä, ja se maksaa noin 500 euroa kuukaudessa. Siihen menee iso osa sairauseläkkeestäni. Lääkkeestä on kuitenkin ollut suuri apu, pystyn taas kävelemään rollaattorin avulla, kun ennen lääkettä en ollut kävellyt enää ollenkaan. Nyt pääsen kävelemään myös portaat ylös. On ihan mieletön fiilis kävellä taas, Saija iloitsee.

Lue lisää Saijan tilanteesta Seiska Klubista!

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

TIS-Nico selventää hänen ja varatun Sonyan riitaa – kohusarja ei näyttänyt kaikkea: ”Minulla on nollatoleranssi p**kanpuhumiselle”

Katso video!

Ikävä keikoille! Saija Varjus avautuu ms-taudistaan: Nousen vielä lavalle laulamaan

Katso video!

Vuosi sitten saatu diagnoosi muutti Virpi Kätkän ruokavalion: ”Suorastaan pelkäsin kokeilla itselleni sopivia ruokia”

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!