Vain Seiskassa!
Juha Mieto & Teemu Virtanen.

Miten tämä voi olla mahdollista? Lahtelainen ultrahiihtäjä Teemu, 53, lyö ällikällä uskomattomalla vauhdillaan – Juha Mieto mykistyi: ”Kuinka sitä ihminen jaksaa?”

Kotimaa | 18.06.2021 12:41

Entinen televisiotähti ja nykyinen huippu-urheilija Teemu Virtanen on tekemässä harvinaisen kovaa temppua. Pitkien hiihtomatkojen erikoismies takoo parhaillaan rullasuksilla tasatyönnöllä koko Suomen halki.

Lahtelainen Teemu, 53, lähti matkaan viime viikon torstaina Hangosta. Sieltä hänen reittinsä vei länsirannikkoa myötäillen Oulun ja Kemin kautta Rovaniemelle, josta väsymätön voimanpesä lähettää myös videoterveiset Seiskan lukijoille.

Ja kuten oheiselta pätkältä näkyy, mukana menossa on myös Kurikan jätti Juha Mieto. Sinivalkoinen hiihtosuuruus on kirittänyt Teemua huoltoauton kyydissä kotikulmiltaan Kurikasta saakka.

Lue myös: 1600 kilometrin jättiurakka! Lahtelainen ultrahiihtäjä Teemu Virtanen, 53, painaa rullasuksilla halki Suomen – ”Mietaan Jussi tulee kirittämään”

Oheisella videolla Teemun lähtö Hangosta 10.6.

Juha Mieto mykistyi

Teemusta tulee tiettävästi ensimmäinen tapaus koskaan, joka painaa rullasuksilla tasatyönnöllä koko Suomen halki. Kaikkinensa matkaa kertyy yli 1600 kilometriä.

Tähän mennessä päivätahti on ollut suorastaan tolkuton: kilometrejä on kertynyt päivästä riippuen 120–200. Keskinopeus on sekin käsittämätön, yli 20 kilometriä tunnissa. Lahtelainen siis sivakoi kilometrin keskimäärin kolmeen minuuttiin.

Lue myös: Lahtelainen Teemu, 53, hiihti rankkasateessa rullasuksilla Porista Kurikkaan – perillä Juha Mieto täräytti suoran mielipiteensä: ”Ei noilla missikisoissa pärjöö!”

Ne ovat lukuja, jotka hämmästyttävä jopa kaiken nähneen ja kokeneen Juha Miedon.

– Kyllä minä entisenä aktiivisena aktiivihiihtäjänä voin vain ihmetellä, kuinka sitä jaksaa? Ja vielä joka päivä? Yhren päivän mä vielä ymmärrän, mutta joka päivä kiskotahan jopa 200 kilometriä! Mietaa äimistelee Seiskalle.

Oheisella videolla Teemu ja Mietaa Kurikassa 12.6.

Ihmettelee itsekin

Keskiviikkoiltana napapiirirajan ylittänyt Teemu ihmettelee itsekin kovaa suoritustaan.

– On se kumma, kun kone jaksaa! Miten sitä pystyykin painamaan? Tiesin kyllä olevani kunnossa, mutten tiennyt, että näin hyvässä kunnossa. Vauhti on kieltämättä ollut aika hurjaa, Teemu naurahtaa.

Toistaiseksi pisin päiväpätkä on ollut maanantain rykäisy Kokkolasta Ouluun. Lahtelainen lykki 206 kilometrin matkan 10 tuntiin ja 31 minuuttiin.

– Uskomattoman hyvin jaksoin senkin pätkän vetää. Siitä osakiitos kuuluu Mika Myllylän suksihuoltajalle ja SM-kisamitalisti Jukka-Pekka Ojalalle, joka kiritti meikäläistä ensimmäiset 140 kilometriä, Teemu kiittelee.

Lue myös: Venice Beachilla hieraistiin silmiä! Lahtelaistoimittaja Teemu Virtasen touhut ällistyttivät Los Angelesissa – ”Hiihdin rantahietikolla huippukuntoon”

Oheisella videolla Teemun huoltotiimin Petri Ikävalko:

Myrsky meinasi lannistaa

Yksi Teemun tähänastisen reissun kovimmista koettelemuksista koettiin tiistaina Oulun ja Kemin välisellä siirtymällä. Ensimmäiset pari tuntia sujuivat kuulemma mukavassa myötätuulessa, mutta sitten tuulensuunta kääntyi totaalisesti.

– Nousi aivan kauhea myrsky. Silloin tuli ensimmäisen kerran sellainen olo, että jaaha, nyt ei pääse mies mihinkään. Se oli kyllä hurja päivä!

Lue myös: Kolmekymppisestä Teemusta tuli yksi Hollywoodin kovimmista tähtitoimittajista - lahtelaisreportteri toteutti unelmiaan Los Angelesissa: Peter Franzén limusiinikuskina!

Myrskytuuli yltyi niin rajuksi, että Teemu tiimeineen pohti huoltoauton hyödyntämistä tuulensuojana. Moinen edellä ajelu ei kuitenkaan onnistunut kapealla ja ruuhkaisella tiellä.

– Päädyimme sitten sellaiseen ratkaisuun, että merkitsimme paikan, hyppäsimme kaikki autoon ja ajoimme Kemiin hetkeksi lepäilemään. Illalla palasimme takaisin ja hiihdin sitten sään rauhoituttua ne loput 51 kilometriä Kemiin, Teemu kertoo.

Oheisella videolla Teemu, Mietaa ja joulupukki Rovaniemellä:

Erikoismies kirikaverina

Keskiviikon tasatyöntö Kemistä Rovaniemelle oli suoranainen pikataipale, sillä matkaa kertyi ”vain” 120 kilometriä. Tosin silläkin reissulla loppumetreillä odotti yllätys.

– Jouduin pukkimaan aikamoisen ylämäen sen 120 kilometrin jälkeen, sillä hotellini Sky Hotel Lapland sijaitsi aivan Ounasvaaran huipulla. Mutta mikäs siinä, hauskaa sekin oli, Teemu naureskelee.

Torstaina päivä alkoi Suomen parhaan pitkän matkan hiihtäjän, Ari Luusuan kotoa kohti Sodankylää. Vasaloppetin vitonen ja Visma Ski Classicsin palkintopallimies johdatti Teemun 130 kilometrin rupeamalle ”niin että heilahti.”

Lue lisää: Tämä lahtelainen pääsi haastattelemaan kaikki maailmantähdet! Hollywoodin humu vei Teemu Virtasen mennessään!

Juha Mieto ja Teemu Virtanen tapasivat menneellä viikolla joulupukin Rovaniemellä.
Juha Mieto ja Teemu Virtanen tapasivat menneellä viikolla joulupukin Rovaniemellä.

Määränpää lähestyy

Tämän artikkelin ilmestymishetkellä Teemulla on meneillään yksi matkan rajuimmista rypistyksistä. Ultrahiihtäjä painaa parhaillaan tasatyönnöllä 200 kilometrin rääkkiä Sodankylästä Inariin, jossa odottaa toiseksi viimeinen etappi.

– Se on hirveän pitkä pätkä tässä vaiheessa suoritusta. Tasatyöntö Inariin vähän mietityttää, koska joudun rullahiihtämään sen koko lailla yksin. Ei ole ketään kaverina ja jonkin verran mäkiäkin tulee enemmän. Voi olla, että alkaa väsymyskin painaa.

Lue myös: Maailmantähti menetti hermonsa! Lahtelainen Hollywood-tähtitoimittaja Teemu Virtanen kysyi Oscar-gaalassa Russell Crowelta kaikkien aikojen kysymyksen: ”Hän vain katsoi minua ja tokaisi…”

Teemu Virtanen painaa parhaillaan Lapin erämaassa. – Nyt näyttäisi siltä, että saan rullahiihtää loppumatkan hyvässä kelissä. Ei pitäisi tulla kovia sateita.
Teemu Virtanen painaa parhaillaan Lapin erämaassa. – Nyt näyttäisi siltä, että saan rullahiihtää loppumatkan hyvässä kelissä. Ei pitäisi tulla kovia sateita.

Kroppa kestää

Tähän mennessä lahtelaisen kroppa on jaksanut hyvin. Vain vasemman käden kämmenselkä on hieman vihoitellut.

– Nivelet ovat kipeytyneet, kun sauvojen hihnat painavat niihin. Muutamalla särkylääkkeellä siitäkin selvitään. Keskiviikkona sattui yksi välinerikko, kun sauva katkesi osuttuaan kaivonkanteen. Sikäli tässä on selvitty vähällä, Teemu iloitsee Seiskalle.

Utsjoelle hänen on määrä saapua huomenna, eli lauantai-iltana.

Teemu Virtasen matkantekoa voi seurata tarkoin GPS-tiedoin osoitteessa kestavyysurheilu.fi.

Näet Teemun tarkan GPS-sijainnin tästä!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto & Petri Ikävalko
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!