fbqMitä ihmettä? Renaz Ebrahimi ei esiinnykään tänään Ylex:n radio-ohjelmassa – tästä se johtuu | Seiska
Kotimaa
23.11.2021 20:17
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Yle, Instagram
Renaz Yeaboyah Wekesa
Mitä ihmettä? Renaz Ebrahimi ei esiinnykään tänään Ylex:n radio-ohjelmassa – tästä se johtuu
Kotimaa
23.11.2021 20:17
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Yle, Instagram

Ylex:n radio-oppaasta kävi ilmi, että Renaz Ebrahimin, Rebekka Yeboyahin ja Sophia Wekesan tämän illan (23.11.) kello 20 kuultava radiolähetys on uusinta. Kolmikolla on kanavalla viikoittainen ohjelma, joka kantaa nimeä Yeboyah, Renaz ja Wekesa. Ohjelmassa tarjoillaan tiistaisin uusimpia rytmejä ja mielenkiintoisia keskusteluja musiikki-ilmiöiden ympärillä.

Renaz esiintyi viime viikon perjantaina Marja Sannikka -keskusteluohjelmassa, joka aiheutti kohun.

Lue lisää: Tunteet kuumenivat studiossa! Toimittaja Renaz Ebrahimi servasi tähtitieteilijä Esko Valtaojan täysin: "Käytit kaksi kertaa mun, ruskean ihmisen vieressä, tuota n-sanaa tahallaan!"

Seiska tavoitti Ylex:n ohjelmapäällikkö Hanne Kauton kommentoimaan poikkeuksellista päätöstä.

- Meillä ajetaan uusintoja silloin, kun työtekijät eivät pääse tekemään ohjelmaa. Tämä on ihan normaalikäytäntö. Joskus työntekijät eivät vain pääse paikalle, Kautto perustelee.

Pystytkö erittelemään, kuka ei pääse paikalle ja miksi?

- En pysty erittelemään, koska en voi työnantajana kommentoida työntekijöiden asioita. Ne ovat luottamuksellisia, hän toteaa.

Mikä on ohjelman kohtalo?

- Meillä ei ole mitään suunnitelmia lopettaa ohjelmaa. Tässä ei ole mitään erikoista, tämä on ihan normaalikäytäntö, Kautto toistaa ja päättää.

Radiolähetyksen uusinnasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

TÄSTÄ ON KYSE

Radio-ohjelmassa mukana oleva toimittaja ja aktivisti Renaz Ebrahimi, 33, oli hiljattain vieraana kohutussa Marja Sannikka -ohjelmassa, joka uutisoitiin lopetettavan.

Lue lisää: IS: Marja Sannikan keskusteluohjelma lopetetaan – suuri kohu viikonloppuna!

Viime viikon perjantaina (19.11.) nähdyn ohjelman jakson teemoina olivat muun muassa woke-ilmiö, cancel-kulttuuri, rasismi ja yleisemmin poliittinen korrektius. Vieraana ollut professori emeritus Esko Valtaoja, 70, ajoi keskustelussa itsensä umpikujaan, kun hän alkoi selvittää näkemyksiään sanojen motiiveista ja merkityksistä. Hän käytti kahdesti n-sanaa, mikä sai keskustelun kiivaaksi. 

Sekä Yle että Marja Sannikka pahoittelivat aiheutunutta mielipahaa. Tänään (23.11.) Esko kommentoi somessa ja mediassa puhuttanutta kohua sähköpostitse Seiskalle.

Lue lisää: Esko Valtaoja Seiskalle: "Olen aidosti huolissani"

Juttua muokattu 23.11. kello 20.36: otsikkoa muokattu. Lisäksi lisätty asiasta ensin uutisoinut media.