Katso kuvat!

Mitä ihmettä? Iranilaismalli julkaisi Kira Kososen sensuellin kuvan omanaan 3,5 miljoonalle seuraajalleen - editoi otosta röyhkeällä tavalla: "Tämä on jo epäammattimaista" - katso!

Kotimaa | 12.04.2021 22:01

Bloggaaja-somevaikuttaja Kira Kosonen kertoo Instagram-tilillään ikävästä yllätyksestä.

Kira huomasi yllättäen oman kuvansa päätyneen iranilaisen mallin Mahlagha Jaberin Instagram-tilille. Mahlagha on julkaissut Kiran Meksikossa otetun kuvan omanaan. 

Kauniissa alkuperäisessä otoksessa Kira kävelee ainoastaan lakana ympärillään laiturilla. Taustalla nähdään kaunis auringonlasku.¨

Lue myös: MM-kultaleijona Petteri Lindbohm ja bloggaajakaunotar Kira Kosonen saivat tyttövauvan: "Olemme kaikki terveitä ja voimme hyvin" - söpö perhekuva julki!

Mahlagha on julkaissut melkein identtisen kuvan omalla tilillään ja editoinut siihen omat kasvonsa Kiran kasvojen tilalle. Lisäksi Mahlaghan jalka on editoitu Kiran jalan tilalle.

Kiran kuva on otettu melkein kaksi vuotta sitten. Iranilaismallin manipuloitu kuva julkaistiin tammikuussa.

Katso ja vertaa!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kira Kosonen (@kira_kosonen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAHLAGHA (@mahlaghajaberi)

Editoitu kuva on jo levinnyt sosiaalisessa mediassa

Kira kertoo asiasta omassa Instagram-videotarinassaan. Videotarinan julkaisut ovat nähtävissä 24 tunnin ajan niiden julkaisemisesta. 

- Umm... Sanoiko joku Photoshop? Kira kirjoitti ensimmäiseen videotarinaansa vapaasti suomennettuna. Kuvassa nähdään Mahlaghan tilillä nähtävä julkaisu.

Kira on luonnollisesti pettynyt iranilaismallin toiminnasta.

- On hullua miten suositut somevaikuttajat, kuten Mahlagha, voivat käyttää muiden tuottamaa sisältöä näin. Totta kai voit aina inspiroitua ja kopioda muiden kuvia tai ideoita, mutta tämä on jo epäammattimaista.

Lue myös: Sara Chafakin hyytävä someskandaali paisuu entisestään - tässä Saran julkaisemassa rohkeassa kuvassa poseeraakin alusvaatemalli eikä missikaunotar itse!

Kiran mukaan malli on jopa yöpynyt samassa hotellissa, jonka terassilla kuva on otettu. 

- Toi kuva on levinnyt kaikkialle eri Meksiko- ja inspiraatiotileille. Can't blame them, se on upea kuva. Kiitos Petteri. Mutta toi on aika next level, että Photoshoppaat itsesi siihen mun päälle. Tämä nainen on yöpynyt samassa hotellissa kuin me. Hän olisi itse voinut ottaa oman kuvan, mutta hän päätti kuitenkin mennä siitä, mistä aita on matalin, Kira tilittää.

- Tämä näyttää vain sen, ettei kannata uskoa kaikkeen minkä näkee sosiaalisessa mediassa, Kira kirjoitti videotarinaansa.

MTV Uutiset tavoitti Kiran kommentoimaan kuvakohua. Bloggaajalta kysyttiin, aikooko hän tehdä asiasta rikosilmoituksen.

- Tämä tapaus rikkoo monilta osin tekijänoikeuksia, ja minulla olisi perusteet sille, bloggaaja sanoi MTV Uutisille.

Kiran mukaan hän haluaa nostaa tietoisuutta kohusta ja myös siitä, että myös ammattilaisvaikuttajat voivat käyttäytyä tällä tavalla somessa. 

Vihaisia kommentteja iranilaismallin julkaisuun

Lukuisat Kiran seuraajista ovat kommentoineet Mahlaghan julkaisuun. 

- Varastettu kuva! yksi raivosi.

- Miksi teet näin? toinen kysyi.

- Ovatko kaikki kuvasi varastettuja? kolmas seuraaja kirjoitti.

Lue myös: Tällä tavalla muiden kuvia ominaan Instagramissa julkaissut Sara Chafak on puhunut somevaikuttajan työstään - tienannut kuvilla elantonsa: "Somella elää ihan mainiosti - tämä ei ole helppoa työtä!"

Petteri Lindbohm ja bloggaaja Kira asuvat tällä hetkellä Sveitsissä. He saivat perheenlisäystä helmikuussa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kira Kosonen (@kira_kosonen)

Teksti:Monica Ollas
Kuvat:Pasi Murto, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!