Mikko Leppilampi

Mikko Leppilampi paljastaa poteneensa vauvakuumetta jo pitkään - pienokaisen syntymä lähestyy: "Tämä on innolla odotettu asia!"

Kotimaa | 03.08.2021 16:02

Suomen tunnetuimpiin juontajiin lukeutuva konkariesiintyjä Mikko Leppilampi, 42, jatkaa syksyllä tuttuun tapaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman juontajana kollegansa Vappu Pimiän rinnalla. Ruutuihin pärähtää 29.8. ohjelman 14. tuotantokausi.

Mikko juontaa suosikkiohjelmaa jo kymmenettä kertaa. Hänen onkin ollut vaikeaa käsittää, miten aika on kulunut niin nopeasti.

- Ei hitto, mitä tässä tapahtuu! Sitä on mennyt niin lähetys ja vuosi kerrallaan, ja sitten tulee tällainen virstanpylväs, joka pakottaa katsomaan taaksepäin. Mistä sitä on lähtenyt liikkeelle ja miksi? Ja että, mitä kaikkea on ehtinyt vuosien aikana tapahtua elämässä, Mikko pohdiskelee.

Juontaja on tajunnut, että tanssiohjelmasta on muodostunut iso osa hänen identiteettiään.

- Olen todella kiitollinen, kun olen saanut olla näin ikonisessa jutussa mukana näin pitkään. Se on poikkeuksellista, juontaja kiittelee.

-  Tekemiseni on ollut silloin alkuun liikuttavan suorittavaa. Jos ei osaa, eikä ole kokemusta, niin sitä sitten hakee omaa ääntään ja tapaansa tehdä, Mikko muistelee omaa kehityskaartaan juontajana.

Mikko kertoo oppineensa vuosien varrella koko ajan enemmän ohjelman tuotannosta.

- Joka vuosi pyrin kehittämään itseäni ja keskittymään tiettyihin osa-alueisiin, esimerkiksi siihen, onko puku oikean kokoinen. Osa ammattitaitoani on pitää hyvää ilmapiiriä yllä studiossa myös suorien lähetysten ulkopuolella, hän luettelee.

- On huojentavaa huomata, että sitä kehitystä tapahtuu. Myös itse ohjelma on mennyt törkeän paljon eteenpäin.

Lue myös: Tässä he ovat! Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailijat julkistettiin - nyt tehdään melkoista TTK-historiaa!

Beata Papp
Beata Papp tunnetaan myös missikisoista.

Vauvaonnea

Mikko rakastui luistelijana tutuksi tulleeseen Beata Pappiin yli kaksi ja puoli vuotta sitten. Rakastavaiset ilmoittivat keväällä 2021 odottavansa yhteistä lasta. Kuukausi takaperin julkisuuteen selvisi tieto, että pariskunta on mennyt kaikessa hiljaisuudessa myös kihloihin.

Vauvan syntymä lähestyy, mutta Mikon työtahti sen kuin kiihtyy. Onko pariskunta varautunut siihen, että lapsi päättäisi putkahtaa maailmaan kesken Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kuvausten?

- Se on hyvin mahdollista. Voi hyvinkin käydä niin, että synnytys käynnistyy jo ensimmäisen lähetyksen aikana. 

- Mitä vanhemmaksi tulee, sitä kypsyy ja tajuaa, että tämä on vain elämää ja ymmärtää ne omat prioriteetit. Pitää elää hetkessä, Mikko kertoo tyynesti.

- Lapsen saaminen on joka tapauksessa onnellinen ja ihana asia. Kun se on tullakseen, niin sitten mennään sen ehdoilla. Kyllä kaikki aina järjestyy.

Onko TTK-tuotannossa valmistauduttu konkreettisesti siihen, että Mikon pitää ottaa jalat alleen miljoonayleisön seuratessa lähetyksen kulkua silmä kovana?

- Olemme tietenkin puhuneet siitä, mutta onhan se toki häilyvän pieni mahdollisuus, että synnytys käynnistyisi lähetyksen aikana. Jos niin tapahtuu, niin katsomme tilanteen mukaan. Vappu voi sitten hoitaa lähetyksen loppuun yksin, Mikko vinkkaa ja pälyilee viereisessä pöydässä istuvan Vapun suuntaan.

Mikolla on entuudestaan teini-ikäinen tytär avioliitostaan Emilia Vuorisalmen kanssa. Myös uuden tulokkaan sukupuoli on jo vanhempien tiedossa.

- Tiedämme lapsen sukupuolen, mutta olemme päättäneet olla paljastamatta sitä julkisuuteen, Mikko hymyilee.

- Minulla on ollut pitkään vauvakuume, ja olenkin odottanut tätä innolla. Elämäni on hyvässä tilanteessa, niin, että siihen on kiva tuoda perheenlisäystä. Minulla on todella onnellinen fiilis ja hyvä rauha. Minulla on luottavainen olo. Tämä on innolla odotettu asia, onnellinen suosikkijuontaja hehkuttaa.

Lue myös: Näin Mikko Leppilampi ja Beata Papp valmistautuvat vauvan tuloon - kotona muutoksia
 

Teksti:Elina Niemi
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!