fbq
Miki Liukkonen

Miki Liukkonen sai "potkut" terapiasta - "Raivostuin tämän kaiken typeryydestä"

Kirjailija Miki Liukkonen, 33, harmittelee tuoreessa Instagram-päivityksessä erikoista tilannettaan.

Miki on saanut kertomansa mukaan "potkut" terapeutiltaan. Terapeutti oli perustellut asiakassuhteen päättämistä Mikin hankalalla mielenterveydellisellä tilanteella.

- Hänen mukaansa olin yksinkertaisesti aivan liian masentunut jotta hän voisi minua auttaa. Kysyin että ”pitääkö minun siis olla terve että voin taas käydä täällä?” Mihin terapeutti: ”Jotensakin niin…”, Miki muistelee.

Miki Liukkonen avautuu hänen ja Behmin kohukissan aiheuttamasta huolesta: ”Ei helv***i”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Samankaltainen tilanne oli tapahtunut myös Mikin ystävälle, joka oli hakeutunut katkaisuhoitoon. Alkoholiongelmasta kärsinyt kaveri oli kuitenkin käännytetty pois, sillä hänellä oli kuulemma vielä alkoholia veressään.

- Niinpä hän päätti vain jatkaa juomista kunnes päätyi sairaalaan. Raivostuin tämän kaiken typeryydestä niin että edelleen otsalohkoa (lobus frontalis) kivistää, kun mietin kaikkia niitä jotka tarvitsevat apua, mutta jotka eivät pelkästään voimiensa vähäisyydestä tai vain vointinsa ekstremiteettiydestä johtuen kykene hakeutumaan mt-avun piiriin ja jos hakeutuvat (mikä on aivan oma prosessinsa), heitetään pihalle koska on ”liian sairas” tai ”liian huonossa kunnossa”.

Miki tietää, ettei kaikista hankalista ajatuksista ole helppoa puhua esimerkiksi läheisille. 

Tällä hetkellä kirjailija on kyllästynyt saamaan tuttaviltaan neuvoja muun muassa hengitysharjoituksiin liittyen.

- Jos joku vielä kerrankin kehottaa kokeilemaan ” hengitysharjoituksia” saatan räjähtää. Helvettiin niiden hengitystenne kanssa!

Miki kehottaa ilkikuriseen tyyliinsä, kuinka terapiaan hakeutuvien tulisi pysyä terveenä apua saadakseen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Jos haluatte terapiaan, niin kannattaa voida suht hyvin (niin kuin menisi lääkäriin ja sanoisi ettei ”minua mikään vaivaa, tulin vain katselemaan tätä huonetta”), ja jos halajaa katkolle niin ei kannata juoda - silloin pääsee katkomaan ei-mitään.

Miki Liukkonen on tullut tunnetuksi kirjailijan uransa lisäksi laulaja Rita Behmin puolisona.

Miki Liukkonen ja Behm: Kihlat!

Kaksikon suhde paljastui julkisuuteen vuoden 2021 syksyllä. Myöhemmin pariskunta muutti yhteen ja nyt heidän perheensä on kasvanut myös uudella tulokkaalla.

Miki ja Rita hankkivat yhteisen kissanpennun vuodenvaihteessa.