fbqMikael Jungner joutui vakavaan onnettomuuteen, pysäyttävä päivitys: ”Tähän maailmaan paluu koitti kunnolla vasta sairaalan vuoteessa” | Seiska
Kotimaa
06.12.2021 12:25
Teksti: Julia Aalto-Setälä|Kuvat: Seiskan arkisto
Mikael J
Mikael Jungner joutui vakavaan onnettomuuteen, pysäyttävä päivitys: ”Tähän maailmaan paluu koitti kunnolla vasta sairaalan vuoteessa”
Kotimaa
06.12.2021 12:25
Teksti: Julia Aalto-Setälä|Kuvat: Seiskan arkisto

Ex-poliitikko Mikael Jungner kertoo Facebookissa joutuneensa vakavaan onnettomuuteen. Onnettomuus tapahtui noin viikko sitten Helsingissä. Mikael ajoi sähköpotkulaudalla mukulakivikadulla, kun hänen kohdallaan yllättäen avautui auton ovi.
- Siihen oveen matkani sitten tyssäsi. Muistan hölmistyksen, muistan ilmalennon, mutta en muista mitään laskeutumisesta. Taju lähti kerralla, aivan kuin olisi katkaisimesta käännetty valot pois. Seuraavat kohtaukset olivat kuin elokuvasta. Välähdyksiä ambulanssista, välähdyksiä sairaalasta, Mikael kuvailee pysäyttävästi julkaisussaan.

Lue myös:  Mikael Jungner tuskailee murtuneen jalkansa kanssa

Noloutta ja kiitollisuutta

- Tähän maailmaan paluu koitti kunnolla vasta sairaalan vuoteessa. Lonkka ruhjeilla, samoin selkä, ja tietysti pää, jossa aikamoinen kuhmu. Vieressä huolestuneen näköinen lääkäri, joka kertoi että kuvauksissa näkyi pientä aivoverenvuotoa, poliitikko kuvailee vointiaan.

Lue myös: Kaduntallaajat kauhistuivat! Mikael Jungner huristeli pahamaineisella sähköpotkulaudalla – kuva!

Mikael kiittää vuolaasti henkilökuntaa saamastaan avusta ja muistuttaa seuraajiaan, että sairaalaan joutuminen ei ole hänelle suinkaan ensimmäinen laatuaan. Hän on kertonut julkisuudessa avoimesti niin syöpätaistelustaan kuin sydänkohtauksestaankin.

- Jälleen kerran nopea toiminta ja oikeat lääkkeet pelastivat. Verenvuoto tyrehtyi, eikä mitään mennyt rikki. Onnekas, kuulemma, jälleen kerran, Mikael kertoo julkaisussaan.

Hän kuvailee olevansa hyvin kiitollinen saamastaan avusta niin ambulanssin soittaneelle henkilölle, ensihoitajille, lääkäreille kuin hoitajillekin.

Kiitollisuuden lisäksi hän korostaa tuntevansa olonsa varsin noloksi, sillä hänellä ei ollut onnettomuushetkellä päässään kypärää.

- Olen kaatunut pahasti, sairaalahoitoa vaatien, aiemminkin moneen kertaan, milloin Alpeilla pyöräillessä, milloin mustaa rinnettä laskiessa, milloin mopolla talven liukkailla, mutta aina, aina on ollut kypärä päässä. Nyt ei ollut. Sarkatakin paksu huppu toki, mutta kokeilkaa joskus, miten kova katuun isketty mukulakivi on. Kaunis ehkä katsoa, mutta silti hengenvaarallinen, siihen ei ilman kypärää kannata törmätä, Mikael päättää julkaisunsa.

Hän muistuttaa samalla seuraajiaan käyttämään sähköpotkulaudalla ajellessa aina kypärää. Hän lupaa tehdä niin myös itse jatkossa.

Julkaisu on saanut alleen runsaasti tsemppiviestejä Mikaelin ystäviltä, tuttavilta ja läheisiltä. Kaikki toivottavat tälle pikaista paranemista. Kommenttikentässä iloitaan myös, ettei onnettomuudessa käynyt kuitenkaan pahemmin.