fbq
Kotimaa
03.03.2021 22:30
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram
Renny Harlin

Menestysohjaaja Renny Harlin suostui viimein laittamaan elämäkertansa kansien väliin: "Ajankohta tuntui ensimmäistä kertaa oikealta"

Kotimaa
03.03.2021 22:30
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram

Nykyisin Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa asustelevasta elokuvaohjaajasta Renny Harlinista, 61, tehdään elämäkertakirja. Teoksen kirjoittaa Veli-Pekka Lehtonen, ja sen kustantaa Tammi.

Elämäkerta julkaistaan lokakuussa. Teoksessa Renny palaa uransa alkuvaikeuksiin ja suurimpiin menestysvuosiinsa sekä pohtii nykyelämäänsä ja unelmiaan. Kirjassa hän pohtii myös elämässään arvokkaiksi ja tärkeiksi kokemiaan asioita.

Suomen kansainvälisesti menestynein elokuvaohjaaja on nykyisin kihloissa fitnesstähti Johanna Kokkilan, 27, kanssa.

Lue myös: Siirappivaroitus! Romanttinen Renny Harlin söpöilee somessa: ”Kaunis enkelini…”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renny Harlin (@rennyharlin)

Miljardin euron tuotot takana

Elokuvien tuotoissa kaikkien aikojen menestynein suomalaisohjaaja on tunnettu muun muassa menestyselokuvistaan Cliffhanger – kuilun partaalla ja Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli. Yli miljardi euroa elokuvillaan tuottanut Renny palaakin kirjassaan uraansa Hollywood-hierarkian yläportaille.

Rennyn elokuvat ovat haalineet myös Oscar-ehdokkuuksia, mutta kirjassa palataan myös aikaan, jolloin Renny odotti tuntemattomana suomalaisena suurta läpimurtoaan maailmantähtien pesässä Los Angelesissa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renny Harlin (@rennyharlin)

- Elämäkerran kirjoittaminen on häkellyttävä konsepti. Olen suurimman osan elämästäni elänyt julkisuudessa, mutta perhettä ja läheisiä ystäviä lukuun ottamatta moni ei minusta tiedä paljoakaan. Tuntuu itsekeskeiseltä avautua maailmalle omista kokemuksistaan ja mietteistään kulissien takana. Olen tuntenut Veli-Pekka Lehtosen pitkään ja pidän hänestä ihmisenä ja arvostan kirjoittajana. Kun hän ehdotti tarinani sovittamista kirjan kansien väliin, tuntui ajankohta ensimmäistä kertaa oikealta. Vaikka monella tapaa koen itse, että suurimmat haaveeni ja kunnianhimoisimmat suunnitelmani ovat vasta edessäpäin, uskon, että nyt on hyvä puhua menneestä, ollessani samalla elämäni tärkeimpien päätösten ja unelmieni toteutumisen kynnyksellä. Toivon, että matkani huippuineen ja laaksoineen voi olla inspiraationa muille unelmoijille, jotka heräävät jokaiseen päivään sydän odotusta ja uskoa täynnä, Renny sanailee tiedotteessa.

Lue myös: Kuvapaljastuksia kulisseista! Renny Harlin hehkuttaa Johanna-rakastaan työn touhussa: "Unelmani toteutuvat joka päivä"

Tähän asti kieltäytynyt tarjouksista

Viime vuosina Renny on työskennellyt Euroopassa ja Kiinassa sekä tehnyt elokuvia jälleen Suomessakin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renny Harlin (@rennyharlin)

Lue myös: Renny Harlin ja Johanna-rakas = häät tuloillaan?!

- Renny Harlin on tähän asti kieltäytynyt elämäkerroista, joten olen erittäin iloinen, että vaativa tehtävä lopulta uskottiin minulle. Kirjan teko ei ole ollut helppoa, sillä tunnemme Rennyä lähinnä lööpeistä. Kuka oli se nuorukainen, joka matkusti YYA-Suomesta Hollywoodiin rahattomana taideopiskelijana ja poseerasi pian punaisella matolla maailmantähtien kanssa? Olen saanut tutustua Rennyyn ja nähdä maailman, jossa supertähdet juhlivat keskenään ja samalla taistelevat menestyksestä armottomasti. Tulossa on siis kirja erikoisesta ihmisestä ja poikkeuksellisesta elämästä, josta meillä muilla ei ole ollut aavistustakaan, pohdiskelee kirjoittaja Veli-Pekka.

Veli-Pekka on Helsingin Sanomien toimittaja, elokuvakriitikko ja tietokirjailija. Hän on julkaissut aiemmin vuonna 2019 teoksen Markus Selin – Perustuu tositapahtumiin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renny Harlin (@rennyharlin)

- Se sisukkuus, mikä Rennyn tarinasta loistaa, on vertaansa vailla. Tämä avoin ja jännittävä elämäkerta on kuin elokuva: onnenhetket ja kovat pettymykset seuraavat toisiaan, sanoo Tammen tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö Kati Lampela.

Lue myös: IS: Renny Harlin ja Johanna-rakas: Yllätyskihlat - sormuksen arvo jopa 30 000 euroa!