Luovuus kukkimaan! Hyönteishotelli on joka kesän hitti – seitsemän vinkkiä rakentajalle

Kotimaa | 13.05.2021 22:01

Puussa tai mökin seinässä koreilevasta hyönteishotellista on tullut varsinainen kesähitti muutamassa vuodessa. Kotitekoisesta hyönteishotellista saa pienellä vaivalla persoonallisen. Sen rakentaminen on loistavaa ajanvietettä itselle tai koko perheelle. Täytteiksi kelpaavia korsia ja keppejä voi nimittäin kerätä yhteisvoimin metsästä.

Hotellin asukkaat antavat vaivasta nähdyn palkan, kun ne pölyttävät puutarhan kasveja. Uuden kotipesän lisäksi niitä miellyttää, kun istuttaa läheisyyteen pirteitä auringonkukkia tai kesäisiä kehäkukkia. Hyvällä tuurilla joku jää jopa talvehtimaan rakentamaasi asumukseen. Kokosimme näppärät vinkit oman ötökkäkodin perustamiseen.

Kotona rakennetussa hotellissa on tunnelmaa ja yksityiskohtia, sillä siinä näkyy rakentajan kädenjälki.
Kotona rakennetussa hotellissa on tunnelmaa ja yksityiskohtia, sillä siinä näkyy rakentajan kädenjälki.

Vinkkejä rakentajalle:

1. Kodin kehikoksi kelpaa mieluisan näköinen puulaatikko. Se voi olla vaikkapa vanha pöytä- tai viinilaatikko. Voit toki nikkaroida laatikon itse, jolloin saat siitä haluamasi mallisen.

2. Tarvitset rakentamiseen sahan, lautaa tai vaneria sekä nauloja tai ruuveja. Laatikon syvyyden tulisi olla reilu 10 senttimetriä, jotta täytteet mahtuvat sen sisään.

3. Pörriäispalatsin saa jaettua laudanpätkillä erilaisiin huoneisiin, kun ne naulaa tai kiinnittää puuliimalla laatikon sisään. Pituus sovitetaan laatikon ja suunniteltujen huoneiden mittojen mukaan.

4. Täytteiksi käyvät lukuisat luonnosta löytyvät kuivatetut materiaalit: sammal, lehdet, kävyt ja kaarna ovat oivia täytteitä ja vieläpä iloksi silmälle.

Hyönteiset

5. Puupalikoihin ja paksujen oksanpätkien päihin voi porata erikokoisia ja -syvyisiä reikiä. Putkimaisia onkaloryppäitä saa myös niputtamalla koiranputkia tai bamburuokoja narun avulla.

6. Loppusilauksena päälle kiinnitetään metallinen verkko esimerkiksi katiska- tai kanaverkosta. Näin hotellivieraiden sisustus ei lennä tiehensä tuulen mukana.

7. Valmiin luomuksen voi ripustaa puuhun tai seinään metrin parin korkeudelle. Pääasia on, että ötökkälinna asetetaan sateelta ja tuulelta suojaisaan, lämpimään ja valoisaan paikkaan.

Lähteet: Puutarha.net, sonjanpuutarhassa.com, ja yle.fi

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Adobe Stock
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!