Vain Seiskassa!
Juhani Tamminen & Hannes Björninen.

Liigan komeimmat viikset! Tuhoaako tämä mies turkulaisten unelman? Juhani Tammiselta harvinaisen kova tunnustus: ”Tuollaisia jätkiä tarvitaan lisää”

Kotimaa | 19.04.2021 14:21

Koronapandemian kiusaaman Liiga-kauden huipennus alkaa tänään maanantaina (19.4.) neljällä paikkakunnalla. Runkosarjavoittaja ja suurin mestarisuosikki Rauman Lukko avaa oman pudotuspelisavottansa jo kello 16 Tampereen Ilvestä vastaan.

Täsmälleen samaan aikaan kiekko putoaa jäähän myös Turussa, jossa paikallinen Palloseura isännöi Lahden Pelicansia. Vanhassa pääkaupungissa on nautittu väkevästä kiekkovireestä koko kauden, ja odotukset ovat sen mukaiset.

– Vanhana Tepsin kapteenina toivon koko sydämeni pohjasta, että TPS menisi jatkoon. Kaikki sympatiani ovat sen skenaarion puolella. Kuten koko Suomi, myös Turku on menestyshullu kaupunki. Sitä tänne todella tarvittaisiin, Juhani Tamminen sanoo Seiskalle.

Lue lisää: Hampaiden pesukin oli liikaa! Uupumus kaatoi Juhani Tammisen salakavalasti – vaimo kiskaisi kiekkoleijonan pois pimeydestä

Juhani Tammisella on hyvät värinät TPS:n menestymismahdollisuuksista.
Jääkiekon keksineellä Juhani Tammisella on hyvät värinät TPS:n menestymismahdollisuuksista.

Ikiaikainen totuus

Jääkiekkoleijona numero 79 kertoo olevansa vakuuttunut siitä, että Aurajoen rannalle syntyisi kaikkien aikojen kiekkobuumi, mikäli TPS huuhtoisi keväällä kultaa. Runkosarjakolmosella on siihen jopa kohtalaiset mahdollisuudet.

– Kaikki näkivät mitä tapahtui, kun Häkkinen ja Räikkönen saivat MM-pokaalin formuloissa: autourheilun populariteetti nousi välittömästi 1000 prosenttia! Näen jo valmiiksi sieluni silmin, miten jääkiekon suosio täällä Turussa kohoaisi, Tamminen maiskuttelee.

Lue lisää: Juhani Tamminen muistelee piinaansa: Autot pysähtelivät ja isät huutelivat pojilleen, että ”Katso, tuolla se hullu kävelee!”

– Mutta niin tyhmää ammattimiestä ei olekaan, joka lähtisi muuta sanomaan kuin, että nämä sarjat ovat äärimmäisen tasaisia. Lanseerasin jo 50 vuotta sitten ikuisen totuuden siitä, mihin nämä pelit ratkeavat: maalivahti vastaan maalivahti, ylivoima vastaan ylivoima, alivoima vastaan alivoima ja lopuksi niin sanottu individual effort.

– Tämä tarkoittaa sitä, että se joukkue, jonka maalivahti on parempi, voittaa varmasti. Jos ne puntit menevät tasan, sarja ratkotaan erikoistilanteissa. Sen jälkeen kyse onkin sitten enää siitä, kummalla joukkueella on enemmän henkilökohtaista taito-osaamista.

Juuso Pärssinen johtaa Tepsin lupaavan nuorisokaartin esiinmarssia.
TPS:n ykkösnyrkkiä orkesteroiva Juuso Pärssinen johtaa Tepsin lupaavan nuorisokaartin esiinmarssia.

Kuin Raision kirkossa 1979?

Yksilöiden osalta Tepsillä on pullat hyvin uunissa. Varsinkin hyökkäyksessä Palloseura pursuaa nuorta osaamista Juuso Pärssisen, Lauri Pajuniemen ja Markus Nurmen johdolla. Lisäksi rosterista löytyy Ruslan Ishakovin ja Josh Kestnerin kaltaista laatua.

– Tepsillä on pitkästä aikaa kunnon ulkomaalaisvahvistukset. Varsinkin tämä herra Kestner on sellainen veli, jolla on farmisarojen jälkeen varmasti kova hinku menestyä näin upeassa kiekkokaupungissa. Hän on kova liideri ja vaistoan, että myös kova playoff-pelaaja, Tami hehkuttaa.

Lue myös: Turussa repesi totaaliraivo: TPS heitti legendaariset cheerleaderit tylysti pihalle – ”Erittäin typerä päätös”

– Lisäksi menestymismahdollisuuksia lisää se, että tällaisena spesiaaliaikana pelataan ilman yleisöä. Kaikki tietävät, että Turku on mykkä kiekkokaupunki – eli ellei kyseessä ole finaalien ratkaiseva ottelu, hallissa on hiljaista kuin Tamin ja Marin häissä Raision kirkossa 1979! Nyt hiljaisuus ei haittaa, kun areenaan ei muutenkaan päästetä ketään.

Heiluuko verkko? Jenkkihyökkääjä Josh Kestneriltä odotetaan paljon kevään tosipeleissä.
Heiluuko verkko? Jenkkihyökkääjä Josh Kestneriltä odotetaan paljon kevään tosipeleissä.

Kovan luokan viiksivallu

Kullanhohtoinen hunaja ei kuitenkaan vielä virtaa Aurajoessa. Turkulaisten epäonneksi neljännesfinaaleissa vastaan asettuu Pelicans, joka on ollut mustavalkoisille paha kanto kaskessa. Kauden aiemmat kohtaamiset menivät lahtelaisille voitoin 3–1.

Lue myös: Uskomaton lahtelaisblondi! Leijonien maailmanmestarilla todellinen kultakimpale kainalossaan: hehkeä Aada on entinen Pelicansin cheerleader – kuvat!

– Tuollainen rekordi kertoo totuuden. Fakta on se, että kyllähän Pelicans on helvetin vaikea vastustaja Tepsille. Ja sitten kun lähdetään vieraskaukaloon, niin yhtään ei auta sekään, että Lahti on ollut pelipaikkana kautta historian ikävä paikka TPS:lle, Tamminen manaa.

Hän nostaa tikunnokkaan erityisesti yhden nimen, joka voi lyödä kunnolla kapuloita turkulaisrattaisiin: Hannes Björnisen. Koko Liigan aloittajakuningas on Pelicansin oma kasvatti, joukkueen itseoikeutettu kapteeni ja nykyisellään myös maajoukkuetason työhevonen.

Lue myös: Onko tässä Suomen rosoisin ja rehellisin kaupunki? Lahden Pelicansin kapteeni Hannes Björninen kertoo, mitä tapahtuu kun hävityn matsin jälkeen painelee lähikauppaan – suoraa puhetta Seiskalle!

Pelicans-kapteeni Hannes Björninen on paha pelote turkulaisille.
Pelicans-kapteeni Hannes Björninen on paha pelote turkulaisille.

"Ei s***tana sävelletä!"

– Jos jokin asia jääkiekossa on hieno ilmiö, niin se on Björnisen kaltainen late bloomer. Hän ei ollut vielä junioreissa mikään supertähti, mutta on kehittänyt omaa pelaamistaan ja kasvattanut rooliaan. Kaveri pelaa huikeaa jääkiekkoa, tuollaisia jätkiä tarvitaan lisää, Tami kehuu.

– Ja on se sitten Vellu Ketola Porissa, allekirjoittanut täällä Turussa tai Björninen Lahdessa, niin ilmiönä on loistavaa, että oman kaupungin pojat ovat seuran keulakuvana. Siinä on erikoisglooriaa. Se symboloi kiekkokaupungin osaamista sillä hetkellä.

Lue lisää: Liigan seksikkäin cheerleader hylkäsi Kärpät ja valitsi Pelicansin – tätä mieltä oululaisten pukukopissa ollaan Lahteen loikanneen Miran tempusta: ”No siis…”

Koronan vuoksi pikakelauksella pelattavat pudotuspelit väännetään tällä kertaa tavallista lyhyempinä versioina. Normaalista paras seitsemästä -formaatista poiketen ottelusarjojen voittajaksi riittää kolme napattua voittoa.

– Se on häpeällistä! Kaikki sivistynyt bisnes kehittyy niin, että perinteitä ja historiaa kunnioitetaan. Ei silloin s***tana aleta säveltää! Mutta kun kerran pelit pelataan nyt näin, niin ammattimiehen veikkaus on, että Tepsi vie tämän Pelicans-sarjan niukasti voitoin 3–2, Tamminen ennustaa.

Hannes "Hanu" Brörnisen ura on mukavassa nousukiidossa. Liigan komeimmat pensselit on nähty jo Leijonissakin.
Hannes "Hanu" Björnisen ura on mukavassa nousukiidossa. Liigan komeimmat pensselit on nähty jo Leijonissakin.

Liigan neljännesvälierät:

Lukko – Ilves

HIFK – Kärpät

TPS – Pelicans

Tappara – KalPa

Seiska haastatteli Tamia Liigan runkosarjan lopulla Turussa:

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!