fbq
Pekka Savolainen

Legendaarinen turkulainen yökerhovaikuttaja on kuollut 58-vuotiaana - leski: "Kova isku"

Yli 30 vuotta turkulaisia yökerhoja luotsannut Pekka Savolainen on kuollut.

Savolainen kuoli vain 58-vuotiaana sairauden uuvuttamana.

– Pekan poismeno on ollut minulle, mutta myös koko Night Club Marilynin yhteisölle kova isku, Mikaela-vaimo kertoo.

Savolainen teki elämäntyönsä Night Club Marilynin, tuttavallisemmin Lynin, parissa. 15 vuotta sitten hän perusti toisen yökerhon, Night Club Vegasin, joten myös tällä yökerholla oli tärkeä osuus Savolaisen elämässä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Pekka Savolainen
Pekka Savolainen haki vaikutteita matkoiltaan. Kun ravintolavaikuttaja törmäsi Marilyn-hahmoon, yhteiskuva piti luonnollisesti ottaa.

– Pekan poismeno on koskettanut ihmisiä niin laajasti sen vuoksi, että meillä on ollut harvinaisen pitkäikäinen asiakaskunta. Osa heistä on pysynyt asiakkainamme 30 vuoden ajan. Se ei ole ihan jokapäiväistä. Etenkin kun yökerhoala on varsin tuulista. Night Club Marilyn taitaa olla Suomen vanhin yksityinen yökerho.

Suvi Pitkäsen suuri suru – Dubain-loma sai dramaattisen käänteen: ”Elämäni synkin ja kovin paikka…”

Mikaela Savolaisen mukaan yökerhojen suosion taustalla on aina ollut muun muassa se, että henkilökunta on ollut aina omaa ja se, että Pekka Savolainen haki jatkuvasti uusia vaikutteita yökerhoihinsa ulkomailta.

– Hän oli pitkän linjan visionääri ja kehittäjä. Todellinen innovaattori, joka testasi erilaisia ideoita omissa yökerhoissaan.

Tärkeintä Pekalle oli se, että asiakkaat viihtyivät.

– Pekalle oli tärkeää se, että meillä on saanut olla oma itsensä. Työntekijöilleen Pekka oli myös tärkeä mentori ja tuki eri elämän vaiheissa. Monet entiset työntekijät ja asiakkaat ovatkin vuosien varrella kiitelleet sitä, kuinka he ovat kokeneet tulleensa huomioiduiksi ja sitä kautta he ovat kokeneet olevansa merkityksellisiä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Yökerhomme eivät ole olleet mitään pintaliitopaikkoja, Mikaela muistuttaa.

Yökerhojen perustaja on nyt poissa, mutta hänen elämäntyönsä jatkuu. Siitä pitää huolen Mikaela-vaimo yhdessä henkilökunnan kanssa.

– Vaikka Pekka on poissa, jollain tavalla hän on edelleen läsnä.

Pekka haudataan lähiaikoina läheisten ja pienen ystäväjoukon saattelemana.