fbq
Kotimaa
23.06.2021 20:32
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Lehtikuva
Leena Brusiin
Leena Brusiin oli takavuosien elokuvassa poikien päiväunien kohde - ohjaaja muistelee edesmennyttä missilegendaa: ”Tavattoman sympaattinen ihminen"
Kotimaa
23.06.2021 20:32
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Lehtikuva

Seiska uutisoi keskiviikkona missikaunotar Leena Brusiinin kuolemasta. Seiska tavoitti myös missikeisari Eino Makusen muistelemaan edesmennyttä kaunotarta. Kuoleman Seiskalle vahvistaa Kaarina Suonio, Leenan sisko.

Lisäksi Seiska sai kiinni Leenaa Lumiakka-nimisessä elokuvassa (1968) ohjanneen Veli-Matti Saikkosen, 79. Brusiin näytteli elokuvassa poikien päiväunien kohdetta. Vaikka Leenan rooli elokuvassa oli pieni, jäi ohjaajalle erittäin hyvät muistot tämän kanssa työskentelemisestä.

- Hän ei yrittänyt ollenkaan egoilla tai mitään sellaista. Sovimme hänen kanssaan, että häntä kohdellaan ihan tavallisena ihmisenä, eikä missinä, Saikkonen muistelee Seiskalle.

Lue myös: Miksi missilegenda Leena Brusiinin kuolema pysyi salassa vuosia? Eino Makunen järkyttyi suru-uutisesta: "En tosiaan ole kuullut"

Saikkonen tutustui myöhemmin myös Brusiinin siskoon Kaarina Suonioon (o.s. Brusiin). Siskokset olivat ohjaajan mukaan hyvinkin erilaisia. Saikkosen mukaan Brusiin oli ministeriksi nousseeseen siskoonsa verrattuna paljon hiljaisempi ja syrjäänvetäytyvämpi. 

- Hän oli kuitenkin tavattoman sympaattinen ihminen. Näin kahdeksankymppisenä minusta tuntuu siltä, että hän kuoli nuorena, viisi vuotta Leena Brusiinia vanhempi Veli-Matti Saikkonen sanoo hieman surullisesti.

Lue myös: Miss Suomi ja Miss Eurooppa Leena Brusiin on kuollut - missilegendan poismeno pysyi salassa reilusti yli 2 vuotta