Laivakeikat pyörryttävät! Asentohuimauksesta kärsivä tangokuningatar Pirita Niemenmaa: Tyynelläkin keinunta tuntuu päässä

Kotimaa | 14.04.2021 08:23

Hallitseva tangokuningatar Pirita Niemenmaa, 36, sai kuusi vuotta sitten rajun pyörrytyskohtauksen, jossa huone tuntui tanssivan ympärillä. Kyse oli hänen ensimmäisestä asentohuimauskohtauksestaan.

Lue lisää: Erikoinen vaiva vei tangokuningatar Pirita Niemenmaan sairauslomalle: Päässä pyörii kuin karusellissa

Pirita on tyytyväinen siitä, että asentohuimaus ei ole vaikeuttanut hänen työtään laulajana. Joskus keikoilla on saattanut tulla pyörrytyksen tunnetta, mutta tangokuningatar ei ole varma, onko se johtunut asentohuimauksesta.

– Se on voinut olla alhaista verensokeritasoakin. Kerran elämässäni olen pyörtynyt verensokerin laskettua. Onneksi se tapahtui kotona, enkä ollut yksin.

Ensimmäinen asentohuimauskohtaus iski täysin yllättäen kuusi vuotta  sitten. – Ajattelin, että aivoissa  on jotain vikaa.  Ikinä ei ole  pyörryttänyt  niin pahasti, Pirita kertoo.
Ensimmäinen asentohuimauskohtaus iski täysin yllättäen kuusi vuotta  sitten. – Ajattelin, että aivoissa  on jotain vikaa.  Ikinä ei ole  pyörryttänyt  niin pahasti, Pirita kertoo.

Lue myös: Ei lääkehoitoa! Asentohuimauksesta kärsivä tangokuningatar Pirita Niemenmaa: Olen itse oppinut, miten kohtauksen saa loppumaa

Asentohuimaus on kuitenkin aiheuttanut sen, että nykyään laivakeikat tuntuvat epämukavilta.

– Tyynelläkin laivan keinunta tuntuu päässä. Kerran jouduin jopa oksentamaan. Ennen asentohuimausta minulla ei ikinä tullut laivalla paha olo, nykyään on aina pakko ottaa pahoinvointilääkettä ennen risteilyä.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!