Maukka Perusjätkä

Laihtui 70 kiloa! Laulaja Maukka Perusjätkä jätti viinan ja pudotti painoa radikaalilla tavalla

Kotimaa | 29.07.2021 11:54

Säpinää, Helsingin kaduilla!

Tuo huuto iskostui koko tasavallan nuorison mieliin vuonna 1979. Tuolloin juuri 18-vuotiaaksi yltänyt klanipäinen Maukka Perusjätkä eli Mauri Airta ärjyi levylle ensimmäisen hittikappaleensa, ja hänestä tuli kansallinen punkilmiö. Vihaisen nuoren miehen sanomaa korosti Säpinää-kappaleen alussa uhkakkaasti soiva moottorisaha.

– Se tuli mukaan puolivahingossa. Mua ei päästetty sisään Helsingin punk-mekan Kill Cityn studioon. Hain avaimen eli moottorisahan, tempaisin sen oven takana käyntiin, niin johan ovi aukeni, komeat 60 vuotta täyttänyt Maukka Perusjätkä kertoo.

Lue myös: 60 vuotta täyttävä Maukka Perusjätkä tyrmistyi Punkstoo-ahdistelukohun paljastuksista: "Väkivalta ja ahdistelu ei kuulu punkskeneen!"

Viikon päivät sitten kuudenkymmenen ikävuoden merkkipaalun saavuttanut Maukka toimii nykyisin sähköalalla projektinvetäjänä. Musiikki ja bändiesiintymiset kuuluvat myös edelleen vahvana osana punkkarin elämään.

– Loppuvuodesta tulee levyllinen uutta musaa. Olkaa varuillanne! Ensi vuonna koronan salliessa teen 60-vuotissynttärikiertueen. Ja muuten, minua on pyydetty esiintymän myös kirkossa.

Vuodet ovat myös muuttaneet Maukkaa. Edessä istuu nyt aivan eri kokoinen Perusjätkä kuin muutama vuosi sitten.

– Alkoi tympiä se krapulainen ja ähisevä olotila. Kaikkein ensimmäiseksi laitoin korkin kiinni ja jätin roskaruualla mässäilyn.

Elettyään totaalisesti uudella ja terveellä tavalla vuoden päivät, hän hakeutui ja pääsi mahalaukun ohitusleikkaukseen, eli kansanomaisesti sanottuna lihavuusleikkaukseen.

Toimenpiteessä mahalaukusta jää käyttöön yleensä noin 50 millilitran pussi, johon ohutsuoli yhdistetään.

– Nyt olen jo 70 kiloa kevyempi!

Lue lisää Maukasta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Kai Merilä
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!