Katso videot!

Lahtelainen Teemu, 53, hiihti rankkasateessa rullasuksilla Porista Kurikkaan – perillä Juha Mieto täräytti suoran mielipiteensä: ”Ei noilla missikisoissa pärjöö!”

Kotimaa | 13.06.2021 10:45

Lahtelainen ultrahiihtäjä Teemu Virtanen, 53, toteuttaa parhaillaan temppua, jota kukaan muu suomalainen ei ole tiettävästi aiemmin tehnyt. Hän nimittäin hiihtää rullasuksilla halki Suomen – eikä edes suorinta reittiä, vaan länsirannikkoa myötäillen.

Se tarkoittaa, että matkaa kertyy kaikkinensa 1600 kilometriä. Torstaina Hangosta startannut Teemu yrittää puristaa urakan 10 vuorokaudessa, mikä tarkoittaa lähes epäinhimillisen pitkiä päivämatkoja.

Lue myös: 1600 kilometrin jättiurakka! Lahtelainen ultrahiihtäjä Teemu Virtanen, 53, painaa rullasuksilla halki Suomen – ”Mietaan Jussi tulee kirittämään”

Hangosta Utsjoelle sykkivä lahtelainen rullahiihtää lyhimmillään 150 kilometriä päivässä.

– Tänään tuntuu ensimmäistä kertaa käsissä ja olkapäissä. Tietääpähän ainakin tehneensä jotain, Teemu naurahti Seiskalle myöhään lauantai-iltana Kurikassa.

Ensi talvena Tukholmassa 24 tunnin hiihdon maailmanennätystä yrittävä Teemu on tottunut pitkien matkojen hiihtäjä. Rullahiihto halki Suomen on kuitenkin historiallinen tempaus.
Ensi talvena Tukholmassa 24 tunnin hiihdon maailmanennätystä yrittävä Teemu Virtanen on tottunut pitkien matkojen hiihtäjä. Rullahiihto halki Suomen on kuitenkin historiallinen tempaus.

Kuin saavista kaatamalla

Virtasen päivätahti olisi hurja jo pelkästään aurinkoisessa säässä. Lauantaina olosuhteet olivat kuitenkin kaikkea muuta: taivaalta tuli koko päivän vettä kuin saavista kaatamalla.

– Kun aamulla lähdin Porista, niin mietin kyllä, että huhhuh, nyt tulee pitkä päivä. En tiedä, olenko koskaan hiihtänyt sellaisessa sateessa. Normaalisti en edes lähde hiihtämään sellaisissa olosuhteissa, mutta nyt oli pakko mennä, Teemu naurahtaa.

– Onneksi loppua kohti helpotti edes vähän ja sain vähän vauhtiakin nostettua. Satasen väliaika oli silti tunnin hitaampi kuin edellispäivänä. Se varmaan antaa vähän kuvaa siitä, kuinka raskasta tämä on ollut. Mutta päästiin kuitenkin perille.

Lue myös: Venice Beachilla hieraistiin silmiä! Lahtelaistoimittaja Teemu Virtasen touhut ällistyttivät Los Angelesissa – ”Hiihdin rantahietikolla huippukuntoon”

Lauantain pätkä Porista Kurikkaan oli raskas Teemulle. – Mietaan Jussi oli vastassa, kun tänne vesisateessa saavuin. Tänään oli rankka päivä mutta hengissä ollaan.
Lauantain pätkä Porista Kurikkaan oli raskas Teemulle. – Mietaan Jussi oli vastassa, kun tänne vesisateessa saavuin. Tänään oli rankka päivä mutta hengissä ollaan. KUVA: PETRI IKÄVALKO

Mietaa jyrähti

Perillä Pohjanmaan Kurikassa Teemua odotti toinen hiihtosankari: elävä suksilegenda Juha Mieto. Kurikan jätti lähtee loppumatkaksi kirittämään Teemua – tosin rinnalla ajavalla Volvon sähkömaasturilla, ei sentään suksilla.

– Mä lähren hyvillä mielin sen suhteen, notta tästä kun lähdetään pohjoiseen, niin Lappi on mulle toinen koti! Mietaa julistaa oheisella videolla.

Lue myös: Kolmekymppisestä Teemusta tuli yksi Hollywoodin kovimmista tähtitoimittajista - lahtelaisreportteri toteutti unelmiaan Los Angelesissa: Peter Franzén limusiinikuskina!

Suuri suomalainen hiihtolegenda ihmettelee silminnähden Teemun mutaisia jalkoja, kun tämä on raahautunut varsinaisessa monsuunissa Porista Pohjanmaan lakeuksille.

– Kyllä sen näköö. Katto nytte! Ei noilla missikisoissa pärjää ilman saunaa.

Videolla Teemun lähtötunnelmat torstaina 10.6. Hangossa:

Kansalaiset kannustamassa

Kurikassa pitkän päivän koettelema Teemu tankkasi sisuksiinsa Pitkä-Jussin Burgerin ja ahmi vielä suklaakakkuakin päälle. Kaikki liikenevät kalorit tarvitaan, sillä tulevina päivinä viisikymppistä ihmemiestä odottavat poikkeuksellisen pitkät siirtymiset.

– Sunnuntaina olisi tiedossa 175 kilometriä Kokkolaan ja sieltä sitten seuraavana päivänä ilmeisesti koko reissun pisin pätkä Kokkolasta Ouluun. Siitä tulee päälle 200 kilometriä, herra Virtanen ilmoittaa.

Lue lisää: Tämä lahtelainen pääsi haastattelemaan kaikki maailmantähdet! Hollywoodin humu vei Teemu Virtasen mennessään!

– Ne pituudet tässä vähän arveluttavat, koska tähän saakka olen vetänyt sellaista 100 mailin eli 150–160 kilometrin päivätahtia. Ja nekin ovat tuntuneet aika pitkiltä.

– Mutta nyt kun Mietaa on mukana, se antaa tälle touhulle aivan uuden dynamiikan! On myös ollut mukavaa ja vähän yllättävääkin huomata, miten paljon ihmisiä on ollut tienvarsilla kannustamassa. Se antaa lisäkannustusta matkan varrelle, Teemu kiittelee.

Teemu Virtasen matkantekoa voi seurata tarkoin GPS-tiedoin osoitteessa kestavyysurheilu.fi.

Juha Mieto & Teemu Virtanen.
Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Eetu Ampuja, Pasi Murto & Petri Ikävalko
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Nämä kuvat parkkipaikkaseksistä eivät unohdu: nyt Jenni Dahlman ja Ossi Väänänen ovat vihdoin aviopari – katso kuvat ja video!

Katso video!

Oho! Lauri Tähkä loukkaantui keikalla – hurja video ontumisesta julki!

Vain Seiskassa!

Kansa on puhunut! Tätä mieltä Matti Nykäsen laulunäytelmästä ollaan – Erkki, Ella, Petra ja Pertti lataavat rehellisen mielipiteensä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!