Lähes kaksi vuotta sitten lääkäriltä tyrmäävän tuomion saanut laulaja Jorma Kalevi: Laina-aika uhkaa käydä vähiin

Kotimaa | 01.05.2021 13:04

Kanarian keisarina tunnettu ravintoloitsija ja laulaja Jorma Kalevi, 75, vietti viime viikon tiistaisia syntymäpäiviään Jyväskylässä, missä hänellä on Päijänteen rannalla säiden harmaannuttama kelohonkamökki.

Sen suuremmin iskelmäartistilla ei olekaan juhlaan aihetta. Parantumatonta keuhkofibroosia sairastava Jorma sanoo elävänsä laina-ajalla.

Lue myös: Keuhkosairas laulaja Jorma Kalevi, 75, juhli kuoleman varjossa: Vietin viimeisen syntymäpäiväni

Kynttilät sammuvat elonliekin tapaan. Jorma Kalevi pelkää viettäneensä viimeisen syntymäpäivänsä. Hän täytti 75 vuotta viime viikon tiistaina, ja Seiska toi laulajalle kermakakun.
Kynttilät sammuvat elonliekin tapaan. Jorma Kalevi pelkää viettäneensä viimeisen syntymäpäivänsä. Hän täytti 75 vuotta viime viikon tiistaina, ja Seiska toi laulajalle kermakakun.

Olen laihtunut lisää

Kesti kauan, ennen kuin Jorma sai diagnoosin sairaudestaan. Hän ehti kärsiä vakavasta anemiasta 15 vuotta, kunnes 2018 selvisi, että anemia johtui keuhkofibroosista. Jorma laihtui niin, että läheiset epäilivät syöpää.

Laulaja muistaa erityisen hyvin kesän 2019, jolloin sai kuolemantuomion.

– Olin Suomessa tutkimuksissa, ja keuhkolääkäri totesi minulla olevan vuosi tai tai kaksi, ehkä vähän enemmän elinaikaa. Se oli tyrmäävä tuomio.

– Siitä tulee kesällä kaksi vuotta, mutta vielä tässä pihistään. Olen nyt tiedostanut, että laina-aikakin uhkaa käydä vähiin.

Uusi lääke toi viime vuonna toivoa. Se ei paranna, mutta helpottaa oloa ja tuo lisää elinaikaa. Kalliin lääkkeen sivuvaikutukset näkyvät. Hoikka Jorma on entisestään kutistunut.

– Lääke aiheuttaa sen, ettei ruoka tahdo pysyä sisällä.

Lue lisää Jorma Kalevista Seiska Klubista!

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!