Jorma Kalevi

Kuolemansairaan laulajan Jorma Kalevin loppu häämöttää: En lähde sairaalan letkuihin

Kotimaa | 04.08.2021 07:12

Kanarian keisarina tunnettu iskelmälaulaja Jorma Kalevi, 75, myy rakkaan Jyväskylässä sijaitsevan kotinsa.

– Myyminen on minulle todella kova juttu, mutta minun on pakko tehdä tämä ratkaisu. Lähtöni on lähellä, ja haluan maksaa kaikki velkani pois. Haluan lähteä täältä puhtain paperein, parantumatonta keuhkofibroosia sairastava Jorma Kalevi kertoo.

Lue myös: Kuolemansairas laulaja Jorma Kalevi joutuu luopumaan rakkaasta kodistaan: Haluan maksaa velkani

Pitkäaikaisen kodin myyminen on luonnollisesti raskas ratkaisu. Taloudellisten seikkojen lisäksi talon myymistä puoltaa kuitenkin myös koko ajan huononeva terveystilanne.

– En enää jaksa tehdä kaikkia asioita täällä. Jokainen voi kokeilla miltä minusta tuntuu laittamalla muovipussin päähän ja tökkäämällä siihen pieniä reikiä. Yritä siinä sitten hengittää sen läpi, jos jostain saisi vähän happea, Jorma kuvailee.

Jormalla on kiireellinen tarve kahdelle avustajalle. – Tarvitsen monitaito-osaajaa auttamaan arjessa, minuun voi ottaa yhteyttä Facebookin kautta.
Jormalla on kiireellinen tarve kahdelle avustajalle. – Tarvitsen monitaito-osaajaa auttamaan arjessa, minuun voi ottaa yhteyttä Facebookin kautta.

Lue myös: Kotinsa myyvä laulaja Jorma Kalevi rahoistaan: Lapsilleni en anna mitään!

Loppu häämöttää

Kauppojen toteutumiselle on Jormalla yksi ehto.

– Haluan viettää elämäni loppupäivät täällä ja olla kotona loppuun asti. Mihinkään sairaalan letkuihin en lähde makaamaan, ambulanssi tai ruumisauto saa viedä minut täältä lopulta pois.

Jorma sai tietää sairastamastaan keuhkofibroosista kesällä 2019. Tuolloin lääkäri antoi hänelle elinaikaa enintään kahden vuoden verran.

– Sitkeä sissi olen, mutta kyllä nämä nyt viimeisiä taisteluja on. Olen loppusuoralla, se on raaka totuus.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!