fbq
Heikki Silvennoinen

Kummeli-hahmo Matti Näsä toi Heikki Silvennoiselle muhkeat Teosto-tulot: Soolokeikoilleni tullaan katsomaan Hassu-Heikkiä!

Seiska tapasi legendaarisen Kummeli-sketsiryhmän perustajajäseniin kuuluvan Heikki Silvennoisen, 67, sarjan synnyinsijoilla Tampereella Pyynikin tehdasalueella.

– Muistan, että ensimmäinen hahmo oli kehittämäni Matti Näsä ja sketsi nimeltään kahvipannu. Idea oli, että kaikkea kärkkäästi arvosteleva Näsä rikkoi vahingossa kahvipannun ja lähti ostamaan uutta. Kismaa syntyi siitä, kun pelkkä lasipannu olisi maksanut enemmän kuin kokonaan uusi kahvinkeitin, Silvennoinen hymähtää.

Kautta aikojen ensimmäinen Kummeli-hahmo oli Heikki Silvennoisen kehittämä Matti Näsä. –Täytyyhän jonkun pistää maailman epäkohdat järjestykseen!
Kautta aikojen ensimmäinen Kummeli-hahmo oli Heikki Silvennoisen kehittämä Matti Näsä. –Täytyyhän jonkun pistää maailman epäkohdat järjestykseen!

Heikki Silvennoinen paljastaa: Tämä oli ensimmäinen Kummeli-hahmo – ”Maailman epäkohdat järjestykseen”

Syksyllä Yle esittää Kummeleiden erikoispitkän juhlajakson, jonka käsikirjoitus on hyvässä vauhdissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– On ollut alkuaikojen meininkiä palavereissa, on naurettu välillä ihan mahat pinkeinä.

Täällä syntyi Kummelit! Heikki Silvennoinen kulttisarjan kotinurkilla – katso video!

Silvennoinen aikoo julkaista pian suomenkielisen sooloalbumin. Vaikka hänellä on takanaan mittava ura levyttävänä ammattimuusikkonakin, Kummeleiden myötä tulleelle suosiolle ei ole vielä löytynyt vertaistaan.

– Eniten Teosto-tuloja olen saanut Matti Näsän biisistä Jumankauta juu nääs päivää. Kyllähän mun soolokeikoille usein tullaan ajatuksella, että ”mennääs kattomaan Hassu-Heikkiä”, eikä se mua haittaa. Elämässä pitää olla huumoria.

Jo 26 vuotta raittiina! Heikki Silvennoinen Kummeli-menestyksen varjopuolista: On elämän varrella tullut muutakin tehtyä