Vain Seiskassa!
Megasnake

Kotimaisista huippunimistä koostettu MegaSnake julkaisi uuden singlen - rumpujen takana häärivä Twist Twist Erkinharju: "Palataan ajassa taaksepäin"

Kotimaa | 29.07.2021 12:49

Suomalaisella musiikkikentällä tapahtuu, sillä uusi kotimainen rehellistä rockia soittava MegaSnake julkaisi tänään toisen singlensä.

Shame On Me -sinkun lohkaissut yhtye on tuttujen tekijöiden kokoonpano, sillä laulajana häärii Richard ”Tipe” Johnson (Leningrad Cowboys, Gringos Logos, Apocalyptican livekokoonpano), rumpalina toimii Teijo ”Twist Twist” Erkinharju (Peer Günt, Leningrad Cowboys, Los Bastardos Finlandeses), kitaristina vaikuttaa Samuel Hjelt (Kings of Modesty, Ancara) ja mukana on tietysti myös basisti Henrik Tuura (Kings of Modesty, Killer Kachina).

Soitimme Erkinharjulle kysyäksemme, mitä rumpalille oikein kuuluu, mistä yhtyeessä oikein on kyse ja mitä seuraavaksi tapahtuu. 

– Mitäs tässä sen kummempaa. Olemme Saimaalla vaimon kanssa viettämässä hääpäivää, eli ihan hyvää kuuluu, Erkinharju sanoo puhelun aluksi.

Keikat kutkuttavat

Tuore yhtye aloitti toimintansa vähintäänkin hankalaan aikaan, sillä tunnetusti konserttien ja keikkojen järjestäminen on ollut jo pidemmän aikaa jäissä. Tällä kokoonpanolla ei ole ehditty tehdä vielä ensimmäistäkään live-esiintymistä.

– Minulla on kolme muutakin bändiä ja olen viimeksi ollut keikalla viime syyskuussa. Ja nyt tilanne näyttää jälleen huonolta, kun tartuntaluvut ovat taas korkealla. Joitain keikkoja on merkattuna kalenteriin loppuvuodelle, mutta nopeastihan ne saadaan myös peruttua.

Odotukset nollissa

Odotukset yhtyeen suhteen eivät ole korkealla ja syykin on hyvin ymmärrettävä.

– Kun tätä soittohommaa on tehnyt vuodesta 1985 alkaen ammatikseen, niin on tullut myös aika paljon nähtyä. Muita odotuksia minulla ei ole kuin se, että nykyään kun tämä ala on muutaman isomman firman hallussa, niin toivoisin, että tämä bändi voisi olla sellainen rock´n´rollin kyläkauppa. Sellainen, joka yrittää taistella valtavien markettien puristuksessa. Josko me saisimme taas kyläkaupat kannattamaan, Teijo naureskelee.

– Rokkiyhtyeiden on vaan todella vaikea päästä mihinkään iltapäiväsoittoon Yleisradioon ja kaupallisilla kanavillakin on niiden omat soittolistat, jossa soi samat biisit vuodesta toiseen. Sinne jos haluaisi päästä, niin takana pitäisi olla iso levy-yhtiö. 

Twist Twist Erkinharju
Nopeatempoisesta soittotyylistään tunnettu Erkinharju rumpujen takana Peer Güntin huippuvuosina.

Kummeli toimii yhä

Alun perin cover-kappaleita soittanut yhtye on ehtinyt julkaisemaan kaksi omaa singleä. Teijo paljastaakin, että tarkoituksena olisi julkaista oma kokopitkä albumi mahdollisesti ensi vuonna, mutta aikataulu on vielä avoinna. 

– Iso osa siitä on jo tehty, mutta koska markkinat ovat tällaiset, niin kokeilemme nyt kepillä jäätä, että mitä käy jos julkaisemme biisin kerrallaan. Katsotaan, onko minkäänlaista vastakaikua, koska periaatteessahan tämä on ihan omakustannehommaa. Kuten todettu, artisti maksaa. Nämä vanhat Kummeli-jututhan ovat ihan totta.

Teijo ei lupaa, että MegaSnake toisi mitään uutta suomalaisiin musiikkipiireihin. Kenties jopa päinvastoin. 

– Palataan ajassa vähän taaksepäin, sinne 70- ja 80-luvuille. Soundipuoli on ehkä vähän modernimpi, mutta kyllä me soitamme ja laulamme kaiken itse. Mitään ei ohjelmoida, eikä levyllä koneet rallata. 

Vanhat hyvät ajat

Teijo on ollut mukana musiikkibisneksessä yli 35 vuotta ja nähnyt itse, millaista on olla korkeimmalla huipulla, mutta myös matalammalla tasanteella. Nykypäivän musiikkibisnes on rumpalin mukaan kadottanut otteensa aitoon tekemiseen.

– Ennen oli paremmin. Jos vertaa nykypäivän biisientekotiimejä ja sitä, millaista teollisuutta tuosta on tullut. Kuinka fiilis siihen tekemiseen on kadonnut kauas, kun kaikki on valmiiksi laskettu ja aivan raha edellä mennään tuossakin asiassa. 

Kun Peer Günt voitti äärimmäisen tasaiset Rockin SM-kisat vuonna 1984, alkoi yhtyeen jäsenillä ammattilaisura musiikin parissa. Kontrasti siihen, kuinka nykypäivänä noustaan musiikkiohjelmista kuuntelijoiden suosikeiksi on suuri. 

– Tiedänkin siitä jotain, kuinka näitä ihmisiä käsitellään ja kuinka heistä pidetään huolta. Osa on todella nuorta porukkaa ja ajattelee, että nyt tulee menestystä ja rahaa. He eivät ole henkisesti lainkaan valmistautuneita siihen, että se on kuin märkä rätti vasten naamaa sen jälkeen, kun se on ohi. 

Kuuntele uusi sinkku tästä!

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Juha Metso/All Over Press, Jarmo Saario
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!