Katso videot!
Alexi Laiho

Kitaristilegenda Alexi Laihon viimeiseksi jäänyt EP julkaistaan ensi kuussa - katso ja kuuntele täältä maistiaiset tulevalta levyltä: "Aika päästää peto vielä kerran irti"

Kotimaa | 31.03.2021 18:02

Kun kitaristilegenda ja Children of Bodom -yhtyeen solistina tunnettu Alexi Laiho ja kitaristi Daniel Freyberg yhdistivät voimansa Waltteri Väyrysen, Mitja Toivosen ja livekeikoilla kosketinsoittajana nähdyn Vili Itäpellon kanssa, syntyi Bodom After Midnight -yhtye. Tarkoituksenaan aloittaa uusi, jännittävä luku maailman metallipiireissä. Suunnitelmat olivat mittavat alkaen kevään EP:n julkaisusta aina myöhemmin samana vuonna julkaistavaan täyspitkään studioalbumiin. Tämä kaikki päättyi kuitenkin aivan liian aikaisin yllättäen loppuvuodesta 2020 Alexin kuollessa vain 41-vuotiaana.

Bodom After Midnight
Bodom After Midnight -yhtye. Kuva: Terhi Ylimäinen.

Lue myös: Muusikko Alexi Laiho on kuollut 41-vuotiaana: "Olemme sokissa ja järkyttyneitä"

Ehti nauhoittaa viimeisen EP:n

BAM-yhtye ehti kuitenkin nauhoittaa viime vuonna Paint the Sky with Blood -EP:n, joka näkee päivänvalon 23. huhtikuuta. Napalm Recordsin julkaisema EP on kolmen raidan mittainen, ja sen julkaisu on saanut nyt aivan uudenlaisen merkityksen. Paint the Sky with Blood on kunnianosoitus upealle taiteilijalle ja poikkeuksellisen lahjakkaalle soundiperinnön luojalle ollen samalla moderni hatunnosto koko genrelle.

EP:n nimiraita Paint the Sky with Blood julkaistiin eilen Ykä Järvisen kuvaaman ja ohjaaman virallisen musiikkivideon kera. Biisissä on raivokas ote, joka on omiaan luomaan muistoja kitaravirtuoosin lahjakkuudesta. Samalla EP:n avausraitanakin toimiva nimikkobiisi on hyvä muistutus siitä intohimosta, jolla Alexi asetti uudet standardit metallimusiikille.

- Kuten me muutkin, Alexi oli erittäin innoissaan näistä kappaleista eikä malttanut odottaa niiden julkaisua, joten olemme iloisia, että voimme täyttää hänen toiveensa. On sanomattakin selvää, että olemme otettuja ja ylpeitä siitä, että saimme olla mukana hänen viimeisessä luovassa työssään, ja tuomme sen nyt kaikkien kuultavaksi juuri niin kuin hän halusikin. On aika päästää peto vielä kerran irti ja juhlia Alexin musiikkia, perintöä ja miestä itse, yhtye kertoo tiedotteessaan.

Eri genrejen sulatusuuni

Kokonaisen metallisukupolven roolimalliksi nousseen Alexin taitojen lisäksi EP:llä kuullaan kitaristi Danielin (Children of Bodom), rumpali Waltterin (Paradise Lost), basisti Mitjan (entinen Santa Cruzin basisti) ja live-kosketinsoittaja Vilin yhteissoitantaa, joka kertoo bändin poikkeuksellisista musiikillisista taidoista. EP onkin hieno osoitus yhtyeen kyvyistä sulattaa monien eri genrejen vaikutuksia yhteen. 

Alexi Laiho
Alexi viimeiseksi jääneellä keikallaan Tavastialla Bodom After Midnightin kanssa. Kuva: Juha Metso.

14 minuutin mittaisen EP:n avaava nimikappaleella on kuultavissa alkuaikojen Children of Bodom -henkisiä elementtejä yhdistettyinä tämän päivän vaikutteisiin. Toisessa raidassa on kuultavissa kitarariffien vyörytyksen tarjoileva Payback’s A Bitch. Kokonaisuuden päättää ruotsalaisen extreme metallistaan tunnetun yhtyeen Dissectionin ajaton klassikkocover Where Dead Angels Lie, joka löytää nelikon käsittelyssä myös aivan uudenlaista särmää.

Lue myös: Alexi Laihon poismeno järkyttää maailmalla - näin hänet muistetaan

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Terhi Ylimäinen, Juha Metso, All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!