fbqKikka-elokuvan ohjaaja Anna Paavilainen kätkee tunteensa koronamaskin taakse – ”Näkisipä työryhmä hymyni” | Seiska
Kotimaa
16.03.2021 17:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova
Anna Paavilainen
Kikka-elokuvan ohjaaja Anna Paavilainen kätkee tunteensa koronamaskin taakse – ”Näkisipä työryhmä hymyni”
Kotimaa
16.03.2021 17:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova

Tampereella hotelli Rosendahlissa kuvataan Kikka!-elokuvaa. On kahdeksas kuvauspäivä. Aulassa tuottaja Kaisla Viitala ottaa reportterin vastaan ja kertoo ripeästi päivän asialistan.

– Tänään kuvattava kohtaus on tapahtunut oikeastikin. Kikka ja hänen dj-ystävänsä Paula ovat saapuneet musiikkimessuille tekemään kaikkensa, jotta Kikasta tulisi artisti.

Lue myös: Kikkaa esittävä Sara Melleri hyppää pöydälle lyhyessä mekossa – Seiska pääsi ysäritähdestä kertovan elokuvan kulisseihin

Kikka!-elokuvan tarkoitus ei ole jäljentää historiaa täydelleen, mutta historian palasia on tarinan taustana runsaasti.

– Meillä ei ole totuutta Kikasta, vaan tarina, jonka haluamme kertoa omalla tavallamme. Sitä varten on haastateltu monta Kikan tuntenutta ihmistä.

– Haluamme tarjota  katsojalle kurkistuksen  menneeseen, mutta  ihan jokainen korvakoru ei ole aito 1980-luvun korvis, ohjaaja  Anna kertoo.
– Haluamme tarjota  katsojalle kurkistuksen  menneeseen, mutta  ihan jokainen korvakoru ei ole aito 1980-luvun korvis, ohjaaja  Anna kertoo.

Lue myös: Paljastava toppi, minihame ja tekorusketus! Kikan roolia himoinnut Sara Melleri pisti kaiken peliin hakuvideolla

Uni on paras lääke

Elokuvan ohjaajalle Anna Paavilaiselle päivät ovat työntäyteisiä eikä aikaa jää harrastuksille.

– Rentoudun menemällä nukkumaan heti kuvausten jälkeen. Olen kova nukkumaan, ja nämä ovat raskaita päiviä, joten uni on suurin voimavarani.

Lue myös: Tunnistatko näyttelijää rooliasussaan? Kikka-elokuvassa esiintyvä Elena Leeve: ”Pelästyin peilikuvaani”

Ohjaajan ympärillä Kikka-tunnelmaa rakentaa kuvauksissa vajaat 40 henkeä. Turvallisuus on etusijalla, ja maskit, käsidesit sekä turvavälit ovat tulleet hyvin tutuiksi kaikille.

– Olisi mukava, että työryhmä näkisi hymyni tämän maskin takaa. Se on siellä koko ajan, kuin myös kyyneleet ja kaikki muutkin tunteet, Anna huokaa.

Lue lisää ja katso kuvat Kikka!-elokuvan kuvauksista Seiska Klubista!