Kävellessä loikkiva julkkisjuristi Heikki Lampela, 59, hämmästyttää ihmisiä: ”Olen vähän erilainen nuori”

Kotimaa | 03.03.2021 15:01

Helsingin Kaivopuistossa aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja mittari näyttää 17:ää pakkasastetta. Mereltä käyvä viima on kova, mikä saa pakkasen tuntumaan entistä purevammalta. Hyytävästä kylmyydestä huolimatta julkkisjuristi, varatuomari Heikki Lampela, 59, on tänäkin laittanut aamuna sukset jalkaansa.

– Käyn lähes päivittäin hiihtämässä täällä Kaivopuistossa. Tuntuu absurdilta tulla rapusta ulos, laittaa sukset jalkaan ja siitä vain lähte hiihtämään, ja silti olla keskellä Helsinkiä. On viehättävää, että voi tehdä niin.

– Käyn välillä kuntosalillakin, mutta sillä ei ole voimakasta vaikutusta minuun. Mieli ei voimaannu siitä, että on betonien sisällä, juristi sanoo.
– Käyn välillä kuntosalillakin, mutta sillä ei ole voimakasta vaikutusta minuun. Mieli ei voimaannu siitä, että on betonien sisällä, juristi sanoo.

Lue lisää: Julkkisjuristi Heikki Lampela esittelee harrastuksensa: Ei urheilusuoritus, vaan henkinen kokemus – katso video!

Kesä pyöräillen

Ulkona liikkuminen ja luonnosta nauttiminen on Heikille tärkeää myös kesäisin. Silloin sukset vaihtuvat maastopyörään ja sähköpotkulautaan.

– Pysähdyn pyöräillessäkin aina ihmettelemään ja haaveilemaan. Jotkut menevät eteenpäin kuin robotit, minä en ole sellainen. Minulle tärkeintä on se henkinen kokemus, minkä saa kuntoilun yhteydessä. Haluan liikunnalta henkevyyttä.

– Olen vähän erilainen nuori. Kävellessäkin hypähtelen ja loikin aina välillä. Siitä tulee paljon kivempi olo. Jotkut voivat katsoa, että onko tuolla ihmisellä kaikki kotona, mutta mitäpä sillä on väliä, julkkisjuristi naurahtaa.

Lue myös: Yksinään latuja sivakoiva julkkisjuristi Heikki Lampela kaipauksestaan: ”Oi, se olisi niin ihanaa”

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!