fbq
Kotimaa
21.10.2021 15:15
Teksti | Kuvat: Seiskan Toimitus
CeraVeCeraVe
Ihon kuivuuden takana on usein helposti korjattava ongelma – ota vinkit talteen olosi parantamiseksi
Kotimaa
21.10.2021 15:15
Teksti | Kuvat: Seiskan Toimitus

Ei ole salaisuus, että kylmä syksy voi olla rankka iholle.

Monet ihmiset tuntevat ihonsa olevan kuiva erityisesti tähän aikaan vuodesta, mutta tiesitkö, että on eroa sillä, mitä kutsutaan kuivaksi ihoksi ja mikä on kuivunut iho? Kuiva iho on ihotyyppi, jonka olet saanut syntyessäsi. Tämäntyyppinen iho johtuu siitä, että iho on luonnollisesti ravinteeton ja sen talintuotanto on vähäistä.

Kuivunut iho on sitä vastoin ihosairaus, joka johtuu veden puutteesta ihon yläkerroksessa. Tämä tilanne on erittäin helppo hoitaa ja pääset pitkälle hyvillä tuotteilla ja tietoisuudella siitä, mitä iho tarvitsee. 

Ihon kuivumista voi esiintyä kaikilla eri ihotyypeillä, joten myös rasvaisen ihotyypin omaavilla voi esiintyä ihon kuivumista.

Kuivuessaan iho kutisee, tuntuu kiristävältä ja saattaa jopa hilseillä: Kaikki kuivasta ihosta joskus kärsineet tietävät, kuinka epämukavalta kosteuden puutteesta kärsivä iho voi tuntua.

Iho on ihmisen suurin elin, joten sen hyvinvointi vaikuttaa koko vartaloon. Kuiva iho on helppo tunnistaa. Se näyttää usein väsähtäneeltä ja luontaisen heleytensä menettäneeltä. Iholle voi muodostua myös kuivuusjuonteita. Kuiva iho tuntuu yleensä karhealta, ja se voi myös hilseillä. Iho voi tuntua kiristävältä ja kutiavalta.

 

Syitä kuivaan ihoon

Kuivaa ihoa voivat aiheuttaa monet tekijät. Nämä voivat olla kehon sisäisiä tai ulkopuolisia.

Kuiva iho, ulkoiset tekijät:

UV-säteily: Auringonvalo on ihoa rasittava tekijä, joka voi kuivattaa ihoa.
Vesi: Niin hassulta kuin se kuulostaakin, liika vesi ulkoisesti kuivattaa ihoa, sillä se poistaa rasvaa ja kosteutta. Tämä on yksi tavallisimmista syistä kuivaan ihoon.
Äärimmäiset lämpötilat: Sekä helle että pakkanen voivat rasittaa ihoa. Lämpimällä säällä hikoilu lisääntyy ja iho menettää nestettä. Kylmä ilma puolestaan saa talirauhaset ja verisuonet supistumaan, jolloin veren ja ravintoaineiden kulkeutuminen ihoon vähenee. Myös alhainen ilmankosteus esimerkiksi kuivassa ilmastoidussa sisäilmassa voi haihduttaa kosteutta ihosta.
Ihonhoitorutiini: Myös kuiva ja herkkä hipiä kaipaa säännöllistä puhdistusta. On kuitenkin tärkeää räätälöidä ihonhoitorutiini niin, että sen sisältämät ihonhoitotuotteet sopivat ihon tarpeisiin ja ihotyypille.
Epäterveelliset elintavat: Terve iho tarvitsee nestettä ja ravintoaineita. Iho kärsii, jos ruokavalio on yksipuolinen ja vitamiineja saadaan liian vähän. Myös alkoholi ja tupakointi voivat vaikuttaa ihoon.

 

Kuiva iho, sisäiset tekijät:

Luonnollinen ikääntyminen: Ikääntymisen aiheuttama ihon kuivuminen koskettaa kaikkia meitä ennemmin tai myöhemmin. Ajan myötä ihon kyky säilyttää kosteutta heikkenee. Iho kuivuu ja siinä alkaa näkyä ikääntymisen merkkejä.
Hormonimuutokset: Myös muutokset hormonitoiminnassa voivat aiheuttaa kuivaa ihoa. Murrosiässä hormonimuutokset aiheuttavat tavallisesti ihon rasvoittumista ja epäpuhtauksia, mutta myöhemmässä elämänvaiheessa vaikutus on yleensä päinvastainen. Raskauden ja vaihdevuosien aikana on tavallista, että iho kuivuu.

Kuivan ihon hoitaminen

Alttius kuivalle iholle voi olla perinnöllinen, mutta sen epämiellyttäviä vaikutuksia ei tarvitse sietää.

Kuiva iho on mahdollista saada pysyvästi kuriin, kun on tietoinen kuivuutta pahentavista tekijöistä, kuten huonosta ravitsemuksesta, tupakoinnista, stressistä ja liiallisesta auringonotosta. Elintapojen muuttaminen ja oikeanlainen säännöllinen ihonhoito tuovat helpotusta ongelmaan. CeraVe-ihonhoitosarja pohjautuu keramideihin, jotka ovat tärkeitä ihon suojamuurin toiminnalle. Keramidit ovat ihossa luonnostaan esiintyviä vahamaisia lipidejä, jotka ovat välttämättömiä kosteuden säilymiselle ihossa.

Ilman keramideja ihon suojamuuri voi heiketä ja iho kuivua. CeraVe-tuotteet sisältävät kolmea tärkeää keramidia, jotka auttavat vahvistamaan ihon suojamuuria.

CeraVen valikoimaan kuuluu laaja valikoima päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja ihonhoitotuotteita, jotka on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkärien kanssa.

Olemme kehittäneet kaksi uutuustuotetta, jotka tekevät iholle ihmeitä. Jos sinusta tuntuu, että iho tuntuu kuivalta ja kireältä, voit saada näistä kaipaamasi avun.

Puhdista ihosi CeraVe Hydrating Cleanser -puhdistusaineella ennen CeraVe Moisturizing Cream - kosteusvoiteen levittämistä sekä aamulla että illalla. Iho tuntuu kosteutetulta koko päivän ja luo hyvän perustan meikille.

CeraVes Hydrating Cleanser

Hydrating Cleanser

CeraVes Moisturising Cream

Moisturising Cream
Tilaa Seiskan uutiskirje! »