fbq
Kotimaa
24.02.2021 08:22
Teksti: Eetu Ampuja, Nastola|Kuvat: Pasi Murto
Anniina Valtonen
Katsojat kauhistuivat! Anniina Valtonen vaihtoi korkokengät tennareihin – suosikkimeteorologi vastaa palautevyöryyn: Olen sentään opiskellut seitsemän vuotta!
Kotimaa
24.02.2021 08:22
Teksti: Eetu Ampuja, Nastola|Kuvat: Pasi Murto

Ylen suositut säälähetykset keräävät poikkeuksetta miljoonayleisön. Niinpä nastolalainen Anniina Valtonen, 31, on tullut vuosien varrella tutuksi tv-katsojille. Suosikkimeteorologi on parhaillaan ehdolla vuoden parhaan tv-esiintyjän Kultainen Venla-palkinnon voittajaksi.

Luonteeltaan iloinen ja aurinkoinen Anniina on ehdokkuudestaan vilpittömän iloinen, mutta pitää muutoin mahdollisimman matalaa profiilia. Hän paljastaa Seiskalle jopa hieman salailevansa tv-työtään.

– Jos joku kysyy, mitä teen työkseni, saatan sanoa olevani ilmakehän asiantuntija tai fysiikan opiskelija. Koska heti kun sanoo olevansa meteorologi, aletaan kysellä: ”Oletko telkkarissa? Millainen sää on? Miten kehtaat tehdä työtä, jossa saa valehdella?”

Ei saisi hymyillä?!

Kun työskentelyä tv-kameroiden edessä tapittaa kuusinumeroinen yleisö, palautettakin tulee reippaanlaisesti. Tai oikeammin ihan älyttömän paljon, Anniina naurahtaa.

– Telkkarin myötä palautetta tulee ihan valtavasti, lähinnä ulkonäöstäni: vaatteistani, hymystäni ja tavasta, jolla puhun ja seison. Joidenkin mielestä en esimerkiksi saisi hymyillä lainkaan, koska se ei muka ole uskottavaa. Pitäisi kuulemma olla hallittu, hillitty ja vakava ja että huumorin kukka on jossain muualla kuin silmäkulmassa, hän hymähtää.

Lue myös: Ylen sääosuuksien tv-tähti Anniina Valtonen pitää matalaa profiilia: Ihan väärä reitti julkkikseksi!

Anniina muistuttaa sääennusteen olevan nimenomaan ennuste. – Moni luulee, että se on lupaus. Kerromme vain, mitä hyvin suurella todennäköisyydellä tapahtuu.
Anniina muistuttaa sääennusteen olevan nimenomaan ennuste. – Moni luulee, että se on lupaus. Kerromme vain, mitä hyvin suurella todennäköisyydellä tapahtuu.

Tennarit kauhistuttivat katsojia

Kokonaan oma lukunsa ovat Anniinan jo legendaksi muodostuneet valkoiset tennarit. Ne nostattavat kuulemma yhä valtavan palautemyrskyn tv-katsojissa.

Lue myös: Tiskaamosta paistopisteelle! Täällä Ylen supersuosittu meteorologi Anniina Valtonen työskenteli ennen uraansa säämaailmassa – kuva!

– Nelosen säälähetyksissä työskentelin villasukissa, koska siellä jalat eivät näkyneet lainkaan tv-kuvissa. Ylellä annettiin aluksi korkokengät, mutta ne jalassa minulla on epämukava olo. Sitten puvustuksesta ehdotettiin, että ota siistit valkoiset tennarit, että nehän ovat tosi siistit.  Ei meistä kukaan osannut arvata sitä kauhistuneen palautteen määrää!

– Valkoiset tennarit ovat minun juttuni eivätkä ne tee minusta mitenkään vähemmän uskottavaa. Olen sentään opiskellut meteorologiaa seitsemän vuotta ja uskallan väittää tietäväni siitä jotain, Anniina näpäyttää.

Lue myös: Suomen suosituin tv-meteorologi Anniina Valtonen paljastaa: Näin löysin mieheni!