Juontotöihin palannut Roope Salminen avautuu tv-pestinsä haasteista paljonkertovan kuvan kera

Kotimaa | 11.03.2021 11:59

Televisioon palannut näyttelijä, juontaja ja räppäri Roope Salminen, 31, avautuu sosiaalisessa mediassa työnsä haastavuudesta.

Myyrä-ohjelman juontaja Roope kertoi Instagram-tilillään, kuinka vaikeaa hänellä on ollut sarjaa tehdessä. Hän epäileekin, että näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammella, 42, ei olisi ollut samankaltaisia haasteita samassa työssä. Ongelmistaan huolimatta Roope pitää pestiään suurena kunniana ja on siitä todella onnellinen.

- Tän ohjelman juontaminen on iso kunnia, mutta samalla tosi haastavaa (ainakin mulle siis, toki esim Mikko Leppilampi hoitais no problemeissa), Roope kirjoittaa.

Lue myös: Roope Salmiselta hulvaton sivallus somevaikuttajille: "Monet meistä on ihan söpöjä, mutta..."

- Pokka täytyy pitää omista epäilyistä huolimatta. Juontajan tulee haastaa kilpailijoita mutta olla puolueeton. Tehtävien säännöt pitää esittää kristallinkirkkaasti, mutta jankkaamatta. Tempo tulee säilyttää, mutta pitää mukana myös rauha.

Pokka juontajalla on ilmeisesti pitänytkin, jos hänen julkaisunsa kuvaan on uskomista.

Tuomion jälkeen oli hiljaista työrintamalla

Roope juonsi Putous-ohjelmaa viisi kautta, mutta viime marraskuussa selvisi, että kevään tuotantokaudelle juontajaksi oli Roopen tilalle valittu Christoffer Strandberg.

Muusikko-juontaja sai viime vuonna Helsingin käräjäoikeudessa tuomion pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Käräjäoikeus tuomitsi Roopen 70 päiväsakkoon. Maksettavaa jäi 2 380 euroa, ja lisäksi Roope joutui maksamaan uhrille 1 000 euroa kärsimyksestä.

Tuomion jälkeen Salminen menetti pestinsä Putous-ohjelman juontajana. Hän on myös ollut vähemmän aktiivinen sosiaalisessa mediassa kuin ennen, mikä voi myös johtua totuttelusta perhe-elämään.

Roope ja hänen puolisonsa Helmi-Leena Nummela saivat ensimmäisen lapsensa vuosi sitten.

Lue myös: Vaipanvaihtoa kotistudiossa! Roope Salminen nauttii poikkeusaikaisyydestä

Ei kilpaile itse

Roope on paljastanut aikaisemmin Seiskalle, miksi hän ei itse osallistu kotimaisiin kilpailuohjelmiin.  

Lue lisää: Tällaisiin ohjelmiin Roope Salminen ei pyynnöistä huolimatta osallistu: En koe olevani erityinen

- Kilpailuohjelmat eivät ole juttuni. Vaikka pyyntöjä on tullut vuosien varrella, en koe olevani erityinen. En ajattele, että minun pitäisi sellaisissa ohjelmissa näkyä. Johonkin stand up -ohjelmaan voisin kyllä osallistua, improvisaatioteatteristakin tunnettu viihdyttäjä paljasti.

Hän on osallistunut ainoastaan Tähdet, tähdet -laulukilpailun toiselle tuotantokaudelle vuonna 2015. Tuolloin hän sijoittui kisassa neljänneksi. 

20150412, Sipoo.  Tähdet, tähdet, soul-teema.  Kuvassa laulajat Krista Siegfrids, Jarkko Ahola ja Roope Salminen.  Seiska / Ari Lahti.
Räppäri yllättyi kovasti, kun Krista Siegfrids (kultaisessa puvussa) putosi Tähdet Tähdet -ohjelmasta ennen häntä. Kuva Ari Lahti.

Lue myös: Roope Salmiselta paljastus Koirat-yhtyeestään: Ei ole mahdollista tarjota sellaista show’ta kuin itseltämme vaadimme!

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Seiskan toimitus, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!