Mikäli Koko Suomi leipoo – ohjelman juontaja Anne Kukkohovi, 50, päättää tarttua kaulimeen, on mielessä jokin makea herkku, kuten raparperipiirakka. Lisäksi perinteinen pulla pitää pintansa heidänkin perheessään.
– Poikani on allerginen, joten pullataikina on munaton. Allergioiden takia leipominen on perheessämme ollut vaikeaa.
Kotiruoka on parasta
Allergiat ovat muokanneet perheen ruokatottumuksia tietenkin voimakkaasti.
– Poikani oli pienenä moniallergikko, ja yhdessä vaiheessa me söimme vain possua, bataattia, maissia ja päärynää. Niistä tehtiin kaikki ruoka. Onneksi yrttejä pystyi kuitenkin käyttämään.
– Sen jäljiltä en pysty enää syömään bataattia enkä kyllä oikein noita muitakaan.

Lue myös: Lapset nyrpistelivät! Anne Kukkohovi teki synttäriherkkua 10 tuntia – ”Painoi varmaan kaksi kiloa!”
Nykyään Anne vannoo rehellisen kotiruuan nimiin.
– Minulle jotkut viiden ruokalajin illalliset ovat kauhistus! Yksi pääruoka riittää. En ole mikään hifistelijä, tykkään tehdä ihan jotain nakkikastiketta ja perunoita tai spagetti bolognesea.
– Jos olisi enemmän aikaa, haluaisin tehdä useammin sämpylöitä tai jyvänäkkileipää. Ne kiehtovat, ja niistä löytyy nykyisin paljon helppoja reseptejä.
Vähemmän on enemmän
Annelle ruoka ei ole koskaan aiheuttanut suurempia intohimoja. Hän uskookin, että tässä tapauksessa vähemmän on enemmän.
– Mieluummin ostan laadukasta, ja syön sitä vain vähän. Minulle riittää yksi rivi suklaalevystä tai leivoksesta puolikas. Ajattelen keskieurooppalaisittain, että ei tarvitse syödä koko pöytää tyhjäksi, vaan voi ottaa vähän vähemmänkin.
Joskus ruoka on Annesta jopa riesa.
– En ole mikään lohtusyöjä, vaan syön hyvinvointini vuoksi. Minulle ruoka on lääke, ja solut koostuvat siitä mitä suuhun laitetaan. Joskus joudunkin pakottamaan itseni syömään jonkin banaanin, juontaja tunnustaa.