fbq
Jere Lehtinen, Jukka Jalonen, Aleksander Barkov & Patrik Laine.

Jukka Jalosen ja Jere Lehtisen hymyt herkässä – Suomelle avautumassa satumainen sauma MM-kotikisoihin: ”Luulen, että voisi löytyä paikka Leijonissa”

Tammikuun puolivälissä kaikenlainen spekulointi jääkiekon MM-kisoihin liittyen on vielä aivan turhan aikaista. Kevääseen on rutosti aikaa, mutta toisaalta tietyt matemaattiset totuudet pätevät jo nyt. Ja se on Leijonien kannalta hyvä asia.

Jukka Jalonen Seiskan haastattelussa MM-kotikisoissa 2022:

Vaikka NHL:n runkosarjaa on vielä puolet pelaamatta, osa joukkueista on jo käytännössä ulkona pudotuspelitaistosta. Maailman kovimmasta kiekkoliigasta onkin potentiaalisesti vapautumassa järisyttäviä vahvistuksia MM-kotikisoihin.

Asioiden edelle ei tietenkään pidä mennä, mutta Jukka Jalosen ja Jere Lehtisen hymyt ovat jo herkässä. Leijonien päävalmentaja ja GM myöntävät myhäillen Seiskalle, että tilanne on tällä hetkellä kieltämättä harvinaisen herkullinen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jukka Jalosen Sari-vaimo sädehti kultamekossa – mestarivalmentaja paljasti hauskan kotitarinan Riihimäeltä: ”Vaimo sen sitten kehitteli”

Äskettäin hattutempun paukuttanut Patrik Laine on saanut ketsuppipullon auki. Nähdäänkö maaliruisku MM-kotikisoissa Tampereella?
Äskettäin hattutempun paukuttanut Patrik Laine on saanut ketsuppipullon auki. Nähdäänkö maaliruisku MM-kotikisoissa Tampereella?

Juuri nyt näyttäisi nimittäin siltä, että Patrik Laineen Columbus Blue Jacketsin ja Aleksander Barkovin Florida Panthersin kaudet ovat päättymässä runkosarjaan. 

Nuori tähtinäyttelijä Elias Salonen yllättää: fanittaa täysillä NHL:n rupusakkia – ”Olen varmaan Suomen ainoa fani”

Aleksander Barkovin kipparoiman Floridan kausi on ollut haastava. Venyykö Panthers enää pleijareihin?
Aleksander Barkovin kipparoiman Floridan kausi on ollut haastava. Venyykö Panthers enää pleijareihin?

Sekä sinitakit että pantterit ovat vetäneet raskaasti vihkoon, ja varsinkin Laineen Columbuksen kausi on jo sinettiä vaille paketissa. Myös Florida tarvitsisi pienen ihmeen kammetakseen vielä haudan partaalta pudotuspeleihin.

Suomalaistähden leuka loksahti, kun NHL:n pelätyin valmentaja kyykytti kunnolla venäläismiljonääriä – tällaiseen tyranniaan kykeni vain ”Rauta-Mike”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Joten herrat Lehtinen ja Jalonen, miltä kuulostaisi Leijonien keväinen ylivoimakaruselli tamperelaiskaksikolla Barkov – Laine? 

Katseet on käännetty kevääseen. Jalonen ja Lehtinen lähtevät maaliskuussa rapakon taakse katsastamaan kotimaisia NHL-pelaajia.
Katseet on käännetty kevääseen. Lehtinen ja Jalonen lähtevät maaliskuussa rapakon taakse katsastamaan kotimaisia NHL-pelaajia.

– No ei se hassumpi varmaan olisi! Jos joukkueet eivät tosiaan pääse pudotuspeleihin, pelaajat ovat terveinä ja haluavat tulla, niin kyllä mä luulen, että pelipaikka saattaisi löytyä Leijonista, Kulta-Jukka myhäilee Seiskalle Urheilugaalan punaisella matolla.

– Hehheh, eihän se kyllä kieltämättä hullummalta kuulostaisi, Jere komppaa leveästi hymyillen.

Yksi on suomalaisten NHL-pelaajien ylivoimainen palkkakunkku – kovatuloisten listalla mukana superyllättäjä, Mikko Rantasen tuloissa raju pudotus

Leijonien joukkueenjohto seuraa silmä kovana suomalaispelaajien otteita.
Leijonien joukkueenjohto seuraa koko kauden silmä kovana suomalaispelaajien otteita.

Jalonen ja Lehtinen ovat lähdössä maaliskuussa rapakon taakse katsastamaan NHL-otteluita, tapaamaan kotimaisia dollaritähtiä ja kartoittamaan heidän mahdollista kiinnostustaan MM-kotikisoihin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tärkeintä on, että NHL-pelaajamme pelaavat Pohjois-Amerikassa ja voittaisivat Stanley Cupin. Se on se ykkösjuttu. Toisaalta jos pelit menevät toisin, niin… Olihan se ihan huikeaa, mitä viime keväänä tapahtui, GM Lehtinen pyörittelee.

– Kun Dallas ja Nashville tippuivat, niin saatiin kyllä Leijoniin sen tason pelaajia, ettei sitä ole kiistäminen. Mutta edelleenkin pääasia on, että he pärjäävät NHL:ssä. Minusta NHL:ssä pärjääminen on parasta näyteikkunaa suomalaiselle jääkiekolle.

Teemu Selänne muussasi NHL:n pelätyimmän mörön kasvot marjapuuroksi – kovanaamalta yllätyspaljastus uutuuskirjassa: ”Minun oli pakko…”

Jukka Jalonen arvostettiin Urheilugaalassa jo kolmannen kerran Vuoden valmentajaksi.
Jukka Jalonen arvostettiin Urheilugaalassa jo kolmannen kerran Vuoden valmentajaksi.

Jalonenkin on tarkasti kartalla NHL:n sarjataulukosta, muttei mene vielä asioiden edelle. Moninkertainen mestarivalmentaja muistuttaa oppineensa vuosien varrella sen, ettei etukäteen kannata liikaa laskeskella NHL-vahvistusten varaan.

– Voi olla, että joku pudotuspeleistä ulos jäävä pelaaja loukkaantuukin viime hetkillä. Se on sitten kaputt. Ollaan kärsivällisiä ja mennään viikko kerralla eteenpäin. Tietysti toivotaan, että NHL-pelaajat olisivat meidän käytettävissä.

Olli Jokinen sai Floridassa keskellä yötä hyytävän puhelun – seuraavana aamuna NHL-hallilla odotti painajainen

– Näemme myöhemmin keväällä, miten homma alkaa asettua siellä. NHL:ssä on vielä paljon pelejä jäljellä ja mitä vain voi tapahtua.

Columbuksessa suomalaisista kiekkoilee Laineen lisäksi myös maalivahti Joonas Korpisalo. Floridassa Barkovin rinnalla viilettävät puolestaan Eetu Luostarinen sekä Antonit Lundell ja Levtchi.