Juhani Tamminen

Juhani Tammisen kotona vaietaan jääkiekosta – näin valmentajalegenda tyydyttää tarpeensa: ”Olen toki siinä asemassa…”

Kotimaa | 29.11.2020 11:01

Kun kiekkolegenda Juhani ”Tami” Tamminen, 70, kaartaa menopelinsä kotikadulle ja jysäyttää pelikassinsa Turun Hirvensalossa komeilevan kivitalonsa eteiseen, kiekosta ei enää puhuta. Ei ole kuulemma puhuttu koskaan.

– Kotona on aina pyritty elämään tavallista kotielämää, emme ole puhuneet kiekosta. Olemme lasten kanssa tajunneet, että se on hänen elämänsä, vaimo Mari Tamminen, 70, tuumii kahvia hörpätessään.

– Kotona Juhani on rauhallinen, kun on saanut purkaa energiansa sinne kiekko- laatikkoon. Kyllä hänestä tosin aina aistii, tuliko ottelusta voitto vai tappio, Mari uumoilee.
– Kotona Juhani on rauhallinen, kun on saanut purkaa energiansa sinne kiekkolaatikkoon. Kyllä hänestä tosin aina aistii, tuliko ottelusta voitto vai tappio, Mari uumoilee.

Lue myös: Aurinkokuningas ei koske kaukosäätimeen! Juhani Tammisen kotona hallitsee Mari-vaimo: ”Vedän nilkoista maanpinnalle!”

Tami nyökyttelee vieressä ja sanoo:

– Jos tulee tarve puhua kiekosta, soitan Vellu Ketolalle. Olen toki siinä asemassa, että minulle soitetaan – siis ympäri maailmaa. On Japania, Sveitsiä ja Pohjois-Amerikkaa. Jos joku hankkii Berliiniin pelaajaa, niin mulle tulee puhelu otsikolla ”Juhani, wie gehts?”

Teksti:Eetu Ampuja, Turku
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!