fbq
Kotimaa
23.12.2021 19:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
janni hussi
Janni Hussin joulun pelasti prätkähiiri, Sebastian Rejman uhosi pukille - Syke-sarjan tähtien ikimuistoiset joulut
Kotimaa
23.12.2021 19:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Syke-sairaalasarjan tähdet kertoivat Seiskalle joulumuistojaan.

Janni Hussi oli lapsena aivan hillitön Prätkähiiret-animaation fani.

- Rakastin sitä sarjaa yli kaiken! Yhtenä jouluna sain lahjaksi prätkähiirilelun. Se oli Vinski ja hänellä oli prätkä, jonka kahdesta pakoputkesta lähti pienet tulitiukun näköiset aseet. Sillä pystyi ampumaan. Leikin sillä lelulla ihan täysillä, Syke-sarjassa tammikuussa ensihoitajana aloittava Janni nauraa.

Lue myös: Tältä näyttää Janni Hussi ensihoitajana - nappasi roolin suositusta tv-sarjasta

Janni Hussi
Janni suuntaa joulunviettoon perheensä luokse Kouvolaan.

Sanna Stellan on viettänyt paljon jouluja ulkomailla. Ensimmäinen joulu Britanniassa 19-vuotiaana oli karvas kokemus.

- Olin aattona ihan itku silmässä koti-ikävissäni. Kimppakämpässä oli kylmä ja sää oli harmaa. Kanssani asuivat silloinen uusiseelantilainen poikaystäväni sekä yksi australialainen ja yksi eteläafrikkalainen. Kaverit olivat pöllineet leikkikentältä vieterileikkikalun ja liittäneet siihen silityslaudan. He surffasivat sillä olohuoneessa, koska heidän jouluunsa kuului surffaus. Ja minä olin ihan, että haluan lanttulaatikkoa ja rosollia! Sanna nauroi.

Sittemmin hän oppi nauttimaan joulun aikana matkustamisesta. Tänä vuonna Sanna viettää kuitenkin perinteistä perhejoulua kotona. Lasten iloksi saapuu joulupukki.

- Joulun tunnelmassa on jotain tosi hienoa. En aio näännyttää itseäni. Joulussa parasta on se, kun kaikki on tehty, lahjat on avattu ja koittaa se hiljainen hetki yöllä. Luulen, että koko maailma tunnistaa sen yhden hiljaisen hetken.

Sanna Stellan
Vanhan kansakoulussa asuva Sanna Stellan viettää uusioperheensä kanssa isoa joulua. - Saadaan kaikki kahdeksan lasta paikalle.

 

Sebastian Rejman vietti lapsuuden joulunsa serkkujensa kanssa mummolassa. Poika oli ennen kouluikää todella uhmakas lapsi.

- Ennen joulupukin saapumista minulla oli lapsena kova uho päällä. Totesin vanhemmilleni, että sanon varmasti joulupukille "laula sinä vain omat laulusi". Mutta kun pukki sitten tuli, mulla meni jänö pöksyyn ja olinkin todella kuuliainen, Sebastian nauroi.

Sebastian Rejman
Sebastian viettää puolisonsa Iina Kuustosen ja lasten kanssa joulun vuokramökillä.
Iida-Maria Heinonen
- Yhtenä jouluna halusin väkisin oikein ison joulukuusen kotiini. Kävin hakemasa sen yksin kahden pulkan kanssa ja vedin pitkin katuja. Joulu ei tule ilman aidon kuusen tuoksua, joulua rakastava Iida-Maria Heinonen kertoi.


 

Amelie Blauberg
Amelie Blauberg nauttii joulunodotuksessa jouluelokuvien ahmimisesta. - On ihana fiilistellä jouluvalojen keskellä. Joululeffoja on mennyt melkeinpä yksi elokuva päivässä.
Valtteri Lehtinen
Valtteri Lehtinen vietti lapsuudessaan useita jouluja matkustellen. Eräänä jouluna hän liukui vaijerilla kilometrien korkeudessa Costa Ricassa. - Muistan lentomatkustuksesta väsyneitä aattoja jossain Intiassa värivaloin koristelluissa ravintoloissa, jossa joulupukki heiluu muovinaamarissa.
Akseli Kouki
Akseli Kouki ryhtyi heittämään pukkikeikkaa jo 15-vuotiaana. - Lähdin naapurustoon mopoautolla. Puolet pikkuveljen luokkatovereista tajusi, että olen joulupukki. Joten pilasin heidän joulunsa.

Sairaalasarja jatkuu

Syke-sarja jatkuu uusin, 11. tuotantokauden jaksoin Ruudussa 6. tammikuuta 2022. Seiska tapasi tähdet sarjan lehdistötilaisuudessa 13. joulukuuta.

Näyttelijät tekivät ohjelmaa keskellä koronapandemiaa, joten turvatoimiin tartuntojen välttämiseksi kiinnitettiin paljon huomiota. Maskit olivat käytössä koko ajan ja ne riisuttiin vain, kun kamerat kävivät.

- Kun maskin otti pois, nenä oli ihan punainen. Joten punanenäisyytemme johtuu maskeista. Emme olleet kännissä, vaikka nenänpäästä niin voisi luulla, Sanna Stellan naurahti.

Hän nautti kuvauksissa siitä, että pääsi tekemään useiden komediaroolien jälkeen vakavaa draamaa.

- Nyt heitettiin ihan syvään päätyyn. Tarina on ihan hurja. Hahmoni psykiatri Ella on paljon tekemisissä Minka Kuustosen näyttelemän Riinan kanssa.

Janni Hussi aloittaa sarjassa uutena hahmona. Hän näyttelee ensihoitaja Vilmaa.

- Äitini on pelastuslaitoksella Kymenlaaksossa töissä, joten olen pyörinyt Kouvolan palolaitoksella ja tutustunut ensihoitajien työhön. Arvostus heitä kohtaan kasvoi sarjan tekemisen myötä. Vitsit mitä voimia se työ vaatii fyysisesti ja henkisesti.
Iida-Maria Heinoselle kuvauksissa konkretisoitui terveydenhoitoalan ahdinko pandemian kynsissän.

- Pandemia toi ihan uuden ulottuvuuden näyttelemiseen, kun leikimme työpaikalla eristyshuoneessa tehohoitopotilaan kääntämistä sekä maskien että käsidesin kanssa pelaamista.

- Hoitajien työolot ja palkkaus on ollut iso puheenaihe ja sitä käsitellään myös sarjassa. Toivoisin, että se kunnioitus ja arvostus hoitoalaa kohtaan alkaisi myös konkretisoitua tekoina. Olen seurannut asiaa mielenkiinnolla, Iida-Maria sanoo.
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »