fbqJanita Lukkarisen kuolemasta vuosi – tämä koskettava jäähyväisvideo elää ikuisesti: "Rakastan teitä nyt ja ikuisuudessa" | Seiska
Kotimaa
28.11.2021 10:52
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto
Janita Lukkarinen
Janita Lukkarisen kuolemasta vuosi – tämä koskettava jäähyväisvideo elää ikuisesti: "Rakastan teitä nyt ja ikuisuudessa"
Kotimaa
28.11.2021 10:52
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto

Janita Lukkarinen menehtyi syöpään vain 27-vuotiaana vuosi sitten, 27. marraskuuta. Tosi-tv-tähtenä tunnettu Janita sulki silmänsä viimeisen kerran Terhokodissa. Terhokoti on pieni, 17 -paikkainen saattohoitokoti Helsingissä.

Janitan vanhemmat olivat tyttärensä vierellä tämän vetäessä viimeiset henkäyksensä.  

Janita taisteli urhoollisesti imusolmukesyöpää vastaan yli kahden vuoden ajan. Janita sairastui imusolmukesyöpään vuonna 2018. Tauti levisi nopeasti, ja etäpesäkkeitä löydettiin molemmista munuaisista ja keuhkoista, keuhkojen välikarsinasta, vasemmasta lonkasta ja vatsalaukusta.

Koko sairautensa ajan kaunotar sai kokea rajua nettikiusaamista. Hänen syöpäänsä epäiltiin ja läheiset saivat osansa some-kurasta.

Lue myös: Kuolemaa odottava Janita Lukkarinen laihtui valtavasti ja teki yllätyspaluun someen - avautuu saattohoidostaan ja karusta nettikiusaamisesta: "He eivät jätä perhettäni rauhaan!"

– Silti muutamat kipeät yksilöt kehtaavat vääristellä sanomisiani jatkuvasti. Miettikää sitä sydänkipua, jota tästä aiheutui, kun ihmiset ovat niin kipeitä päästään, eivätkä jätä edes kuolemaa tekevän lapsen-tyttären-siskon perhettä rauhaan, vaan keksivät jatkuvasti uusia kipeitä valheitansa, Janita suri elokuussa 2020.

"Jokainen meistä on jonkun lapsi"

– Jokainen meistä on jonkun lapsi, vaikka et kiusaamisellasi satuttaisi kohdetta, niin sivulliset uhrit voivat kärsiä. Ja tämä on niin alhaisinta.

Ehkä syynä kiusaamiseen oli Janitan tausta tosi-televisiossa. Nuori nainen oli tähdittänyt lukuisia kevyitä reality-sarjoja, kuten vuoden 2012 Big Brother,  Martina ja hengenpelastajat, Temptation Island sekä Hottikset.

Lue myös: Päätoimittajalta: Pilkattu kuolema – Janita Lukkarinen maksoi avoimuudestaan kalliin hinnan

Janita Lukkarinen 2012
Janita nousi julkisuuteen 19-vuotiaana osallistuttuaan vuoden 2012 Big Brother -tosi-tv-ohjelmaan.

AVAUTUI SYÖPÄTAISTELUSTAAN ITKUISESSA MINIDOUMENTISSA 

Lokakuussa 2020 – vain reilua kuukautta ennen kuolemaansa – Janita halusi kertoa tarinansa Seiskalle videon muodossa. Koskettava minidokumentti kuvattiin Janitan äidin luona Nurmijärvellä. Janitan äiti Jaana Lukkarinen oli läsnä koko ajan ja valvoi kuvausta sekä tuki tytärtään.

Videon kuvauksissa Janitalla oli vaikeuksia hengittää, eikä hän nähnyt enää lukea kunnolla. Huonosta olostaan huolimatta Janitalle oli tärkeää, että video saatiin tehtyä.

– Jos tätä ei tehdä nyt, emme saa tätä koskaan tehtyä, Janita perusteli.

"Tulen kuolemaan 27-vuotiaana"

Janita ennusti kuolemansa itkien.

– Tulen kuolemaan 27-vuotiaana. Olen jo niin huonossa kunnossa.

Katso Janitan koskettava minidokumentti:

 

 

Janita Lukkarinen 2021
Seiska tapasi Janitan viimeisen kerran videodokumentin kuvauksissa lokakuussa 2020. Tuolloin hänen olemuksestaan huomasi, että syöpä oli viemässä voiton. Reilu kuukausi tästä kuvanotosta Janita menehtyi.

PYYSI ÄITIÄÄN LUKEMAAN JÄÄHYVÄISKIRJEEN ÄÄNEEN

Ennen kuolemaansa Janita kirjoitti perheelleen surullisen kauniin jäähyväiskirjeen, jossa hän omisti yhden kappaleen jokaiselle perheenjäsenelleen.

Alla olevalla videolla Janitan äiti Jaana lukee ääneen Janitan kirjoittaman jäähyväiskirjeen. Kirje oli niin koskettava ja intiimi, ettei Janita kyennyt itse sitä ääneen lukemaan.

– Äiti, lue sinä tämä. Minä en näe enkä muutenkaan pysty lukemaan tätä, Janita joutui pyytämään apua äidiltään.

Äidin lukiessa jäähyväiskirjettä sekä äidin että tyttären poskille vierivät kyyneleet. Samoin kävi myös muille paikalla olijoille. Hetki oli surullinen, liikuttava ja täynnä rakkautta.

Lue myös: Janita Lukkarisen viimeinen toive toteutui – ikuista lepopaikkaa koristaa kaunis sydänhautakivi ja enkelipatsaat

Näin Janitan kirje alkoi:

"Olen elänyt kanssanne ihanan elämän ja saanut teiltä niin paljon, mitä elämä vaan voi antaa. Elämäni tärkeimpiä hetkiä, mitkä tulen ikuisesti muistamaan, ovat nyt 10-, 15- ja 23-vuotiaiden sisarusteni syntymät. Haluan, että painatte mieleen seuraavat sanani."

Ja näin se loppui:

"Rakastan teitä nyt ja ikuisuudessa.

Janita

Katso Jaana-äidin lukema Janitan jäähyväiskirje: