fbq
Kotimaa
14.11.2021 07:01
Teksti: Eetu Ampuja, Henryk Björkström, Anuliina Liukkonen, Sari Nurmo ja Olli Suominen|Kuvat: Seiskan arkisto
Jaajo Linnonmaa
Jaajo Linnonmaalla rakas isänpäiväperinne – julkkisisät paljastavat mieleenpainuvimmat lahjamuistonsa
Kotimaa
14.11.2021 07:01
Teksti: Eetu Ampuja, Henryk Björkström, Anuliina Liukkonen, Sari Nurmo ja Olli Suominen|Kuvat: Seiskan arkisto

Juontaja Jaajo Linnonmaa, 43, ja Maija-rakkaansa ovat suurperheen vanhemmat. Pariskunnan neljäs lapsi syntyi viime vuonna. Jaajolla on jo vahva aavistus tulevasta isänpäivälahjastaan. Lahja ei ehkä ole yllättävin mutta sitäkin mieluisampi.

– Saan perinteisesti joka vuosi valkoisen t-paidan, johon mukulat ovat taiteilleet erilaisia piirustuksia. Taiteellinen lapsenvahtimme on ilmeisesti keksinyt tämän perinteen. Olen tykännyt paidoista kovin. Sanotaan näin, että ne ovat ihan hyviä kotipaitoja, Jaajo kehuu.

Lue myös: Jaajo Linnonmaa ei olekaan radiojuontajien tulokuningas - yllätysnimi kiilasi ohi jättiansioillaan

Aikaa pikku-ukoille

Roope Salminen

Näyttelijä-muusikko Roope Salminen, 31, viettää sunnuntaina elämänsä toista isänpäivää. Roopen ja näyttelijä Helmi-Leena Nummelan, 34, lapsi syntyi keväällä 2020.

– Sain ensimmäiseksi isänpäivälahjaksi maalattavia figuureita. Tällä kertaa haluaisin lahjaksi aikaa maalata ne, Roope toivoo.

Lauma-gameshow’n isäntä Roope on nauttinut jokaisesta hetkestä esikoisensa kanssa.

– Ei tuo pötkö liian nopeasti mielestäni kasva. Koko ajan tämä muuttuu paremmaksi. Ihanaa päästä tutustumaan uuteen ihmiseen, Roope iloitsee.

Lue myös: Työt veivät Roope Salmisen yöunet: tulossa oma ohjelma, ohjaustyö siskon kanssa ja mystinen ulkomaanmatka – ”Valitettavasti tähän en voi…”

Hirvi jäi mieleen

Mikael Konttinen

Neljän lapsen isä, laulaja Mikael Konttinen, 37, ihailee isänpäivisin lastensa kekseliäisyyttä.

– Kyllähän kaikki lasten askartelemat jutut ovat hienoja. Yksi oli sellainen esikoisen päiväkodissa tekemä hirvi, jossa lapsen omat sormet olivat mallina hirven sarville.

Perheen isänpäiväperinnettä Mikael toivoo tänäkin vuonna kunnioitettavan.

– Itselläni on yksi toive: minttusuklaakakku. Se on upeinta. Tähän mennessä olen kakun aina saanut, Mikael paljastaa.

Lue myös: Mikael Konttinen paljastaa: "Pieruhuumori yhdistää perhettämme"

Tein itse kepposen

Aleksi Seppänen

Tanssija Aleksi Seppäselle, 42, muistuu mieleen isänpäivä lapsuusvuosilta.

– Olin päiväkodissa tehnyt valemuffinssin. Se oli muka hauska jäynä. Kun isäni alkoi haukata sitä, huusin ”elä elä”, Aleksi naureskelee.

Omalta lapseltaan hän toivoo isänpäivänä yhdessäoloa.

– Olen saanut pojaltani aamiaisen sänkyyn. Yhdessä on käyty kaupassa, mutta poika on itse herännyt aikaisin valmistamaan aamupalan, Aleksi kertoo.

Lue myös: TTK-valmentaja Aleksi Seppänen valkokankaalla – näyttelee ex-puolisonsa Tiina Lymin ohjauksessa!

Askartelu ilahduttaa

Ernest Lawson

Näyttelijä-TTK-tähti Ernest Lawsonin, 33, ja hänen Nelli-vaimonsa kotona temmeltää kaksi pientä tytärtä. Isänpäivänä Ernest odottaa innolla ja liikuttuneena esikoisensa jokavuotisia askarteluja.

– Kohta nelivuotias tyttäreni on pieni taiteilija. Parhaiten on jäänyt mieleen kortti, jonka hän viime isänpäivänä toi päiväkodista mukanaan. Se on edelleen meillä esillä telkkarin päällä hyllyllä. Korttiin hän oli piirtänyt isän ja itsensä, Ernest kertoo.

Lue myös: Ihanat yhteiskuvat vuosien takaa! Näyttelijä Ernest Lawson juhlisti merkkipäivää puolisonsa kanssa: ”Vuosikymmenen ajan hän on jaksanut…”

Suihkulaukku kulkee mukana

Antti Luusuaniemi

Näyttelijä Antti Luusuaniemen, 42, ja valokuvaajavaimonsa Lilin pesue kasvoi alkuvuodesta kolmannella lapsella. Mieleenpainuvaa isänpäivälahjaa ei Antin tarvitse kauaa miettiä.

– Se on suihkulaukku, johon tyttäreni oli kirjoittanut, millainen isä hänen mielestään olen. Laukku oli tilattu Lontoosta, ja iso osa hinnasta vieläpä meni hyväntekeväisyyteen. Matkustan paljon, ja laukku kulkee aina mukanani muistuttamassa isänpäivästä, isyydestä ja lapsista, Antti kertoo.

Lue myös: Sykkeen playboykirurgi Max vai Luottomiehen luuseri Tommi? Tällainen Antti Luusuaniemi on oikeasti siviilissä: ”Mutta jos vaimo saisi toivoa…”

Lahjakortti suosikkikahvilaan

Jukka Laaksonen

Viihdetaiteilija Jukka Laaksosen, 63, oma isä menehtyi muutama vuosi sitten. Hän muistaa yhä, mikä oli osuva lahja isälle.

– Hän tykkäsi, kun annoin hänelle helsinkiläiseen Café Ekbergiin lahjakortit, joilla hän pääsi äidin kanssa aamiaiselle, Jukka muistelee.

Jukan omat kaksi lasta ovat jo aikuisia, mutta se ei vähennä isänpäivän merkitystä.

– On kivaa, kun mennään lasten kanssa kimpassa syömään. Lahjan ei tarvitse olla Ferrari, soittokin on hyvä. Pääasia, että muistavat, Jukka sanoo.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »