Kari Vepsä

Iskelmälaulaja Kari Vepsän syöpä uusiutui - hevosmies jaksaa kuitenkin uskoa tulevaisuuteen: "Matka jatkuu ja laulut jatkuvat"

Kotimaa | 20.04.2021 18:30

Iskelmälaulaja Kari Vepsä, 69, on saanut lääkäriltään ikäviä uutisia. Hänen eturauhassyöpänsä on uusiutunut ja levinnyt. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.  

Seiskan tavoittama Vepsä vastaa puhelimeen kuitenkin hyväntuulisena, ja kertoo tämän hetkisen vointinsa olevan olosuhteisiin nähden hyvä. Mies sairastui syöpään kymmenen vuotta sitten, ja laulaja kehuukin syöpähoitojen kehittyneen vuosien saatossa huomattavasti.

–  Nämä etäispesäkkeet eivät olisi näkyneet perinteisissä kuvantamismenetelmissä kymmenen vuotta sitten, mutta nytpä löytyivät, Kari iloitsee.

Suosikkilaulaja on asennoitunut niin, että turha on huomista murehtia.

–  Tohtorit hoitavat ja sanoivat minulle, että et sinä, Kari, tähän kuole. Matka jatkuu ja laulut jatkuvat kesällä, jos korona suo.

Lue myös: Kari Vepsä varoittaa ponien lellimisestä – ”Saattavat potkaista kuolettavasti!”

Kari Vepsän keikkatauko on pitänyt miehen visusti kotona Karkkilassa. Tylsiä hetkiä ei kuitenkaan tule, siitä pitävät huolen vaimo ja hevoset.
Kari Vepsän keikkatauko on pitänyt miehen visusti kotona Karkkilassa. Tylsiä hetkiä ei kuitenkaan tule, siitä pitävät huolen vaimo ja hevoset.

Koronavuosi

Seiska vieraili Karin perheen kotona Karkkilassa kesällä 2020. Tuolloin Kari kertoi, että kun artistien keikat loppuivat koronan takia keväällä kuin seinään, hänellä on ollut enemmän aikaa hevosille ja Maija-vaimolle.

Kartanon sohvalla ei tuolloin kuitenkaan nyhjätty vierekkäin ja puhuttu tunteista, vaan työskenneltiin yhteisen yrityksen eteen.

– Kari on ollut kymmenen viikkoa kotona, Maija huudahti tuolloin.

Kari VepsäKari toimii hevoskuiskaajana ongelmahevosille.

– Varmasti monella artistilla kolisee koronan takia kotona, kun toimeentulo on mennyt. On se meilläkin vaikuttanut paljon, mutta onneksi hevosista saa jotain rahaa, Kari pohti.

Karin pienenä poikana alkanut hevosinnostus olikin yllättäen miehen kokoaikatyö.

Kari ja Maija tapasivat vuonna 2002 raviradalla, jossa Kari oli esittelemässä lännenratsastusta. – Hevoset ovat suhteemme liima. Maijan sylissä on 11-vuotias Kidi-koira.
Kari ja Maija tapasivat vuonna 2002 raviradalla, jossa Kari oli esittelemässä lännenratsastusta. – Hevoset ovat suhteemme liima. Maijan sylissä on Kidi-koira.

Lue myös: Laulaja Kari Vepsä liikuttui tyttärensä uravallinnasta – ”Rohkeaa näinä aikoina!”

Teksti:Anna Tenhu ja Milla Leinonen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!